Den uppstoppade elefanten som innehåller askan från hennes avlidne son har försvunnit: mamman är förtvivlad

av Titti Carlberg

19 Maj 2023

Den uppstoppade elefanten som innehåller askan från hennes avlidne son har försvunnit: mamman är förtvivlad
Advertisement

Att förlora ett barn är utan tvekan en av de värsta smärtor en människa kan uppleva, eftersom det är något som inte bara är onaturligt, utan berövar även en person den hon eller han älskar över allt annat på jorden. För att få lite tröst i dessa fall, har man minnen, även materiella, av dem som inte längre finns, vilka skänker en tröstande känsla till de som är kvar.

En mamma har dock förlorat sitt mest käraste föremål: den uppstoppade elefanten som innehåller askan efter hennes avlidne son.

via CBS News

I am completely desperate and hoping this blows up and we find our elephant! So SHARE SHARE SHARE! Our son, Gabryel...

Pubblicato da Liz Atkinson su Sabato 6 maggio 2023

Liz Atkinson är förtvivlad: hon har inte sovit sedan hon förlorade sin sons, Gabryels, som dog i en sjukdom, favoritkramdjur. Den lille led av en anomali av kromosom 9 och hans elefant, Bruce, var ett oumbärligt sällskap för honom under alla operationer och sjukhusvistelser han fick utstå. Han dog vid 7 års ålder, ett steg från 8 och lämnade ett ouppfyllbart tomrum i hjärtat hos sin familj, som bestämde sig för att förvara en del av askan efter honom i en påse som de sydde in i kramdjuret.

För att hedra och fira hans födelsedag beslutade föräldrarna att åka från Iowa, där de bor, till Florida med deras andra son, Sebastyan, och den lilla elefanten som är oerhört värdefull för dem, så pass att han har en speciell plats i Liz och hennes makes säng.

Advertisement

I did a little editing to include our boy. 💜

Pubblicato da Liz Atkinson su Martedì 19 luglio 2022

Under resan gick dock något fel, vilket kvinnan förklarade på sin Facebook-profil: "Naturligtvis hade vi med oss Bruce och i magväskan som är fäst vid honom hade vi sytt fast en liten påse med vår sons aska
Resan var ganska hektisk, vi passerade genom 3 städer och hotell och vid en viss tidpunkt tog alla känslor överhand, vilket innebär att jag verkligen måste kämpa för att komma ihåg ens de enklaste sakerna."

Det var vid det tillfället de förlorade Bruce, vilket fick Liz att lansera en vädjan. Hon beskrev alla stopp på familjeturen, försökte ta reda på var hon kunde ha tappat honom och uppmanade alla som kunde ha sett honom att ta kontakt med henne. 

"När vi kom hem letade vi överallt, men han fanns inte. Jag ringde vart och ett av ställena vi hade bott på och fyllde i ett formulär på Disneys webblats. Men ingen har sett honom. Jag känner mig sjuk och kan inte sova. Jag är desperat. Jag trodde aldrig att mitt minne skulle skadas av att bekämpa smärtan, till den grad att jag skulle kunna glömma honom någonstans. Jag har alltid varit noga med att lägga honom i väskan eller hålla honom i min famn, det är tydligt att jag har misslyckats."

Det återstår bara för oss att önska att Bruce och hans värdefulla innehåll snart återvänder hem.

Advertisement