Ett flygplan landar med en passagerare mer än vad det hade när det lyfte: detta är vad som hände

av Titti Carlberg

21 Augusti 2023

Ett flygplan landar med en passagerare mer än vad det hade när det lyfte: detta är vad som hände
Advertisement

De flesta människor älskar att resa, flytta från en plats till en annan, beundra de underverk som finns på olika platser och lära sig om andra kulturer. Det finns många sätt att ta sig runt på, men det som de flesta föredrar är utan tvekan flyget. När man ska många kilometer, även fågelvägen, är det lämpligast att använda det färdmedel som går snabbast, och i detta avseende är flygplan oslagbara. Men även dessa kan ta flera timmar, i vissa fall ända upp till 15 eller fler.

Att resa med flyg kräver efterlevnad av olika regler, men när allt väl är gjort är det oftast väldigt lugnt och det är sällan något oförutsett inträffar. Men det var inte så för flygresan vi ska berätta om, vi förklarar vad som hände.

via CNN

Advertisement
Wikimedia

Wikimedia

Ett välkänt flygbolag, Emirates, har berättat en otrolig historia om det som hände under en flygresa från Tokyo till Dubai. Flight EK 319 avgick från flygplatsen i Japan och förväntades landa i Dubai efter 12 timmar. Allt gick som planerat och det blev inga förseningar, men det skedde dock en förändring: flygplanet landade med en passagerare mer ombord än vad det hade när det lyfte. Hur är det möjligt?

Flygbolaget förklarade vad som hände.

Advertisement
pxhere

pxhere

Ombord på planet fanns det en passagerare som var gravid i sjunde månaden. Komplett med ett certifikat var hon helt lugn utan att misstänka att hennes baby hade bestämt sig för att födas tidigare. Hon klev ombord på planet, men senare hände det något, vid 35.000 fot fick hon värkar och flygvärdinnorna satte genast igång för att hjälpa henne.

Förberedda att möta alla passagerares behov, även de mest speciella som detta, hanterade personalen det oväntade på ett felfritt sätt och lyckades förlösa babyn utan att orsaka olägenheter för de andra passagerarna. Faktum är att flyget inte försenades utan landade punktligt efter 12 timmar, som planerat, på flygplatsen i Dubai, dock med en ytterligare passagerare ombord.

Rawpixel

Rawpixel

"Vid ankomsten till Dubai var både mamman och babyn i stabila förhållanden - berättade Emirates - Så fort planet landade välkomnades de av lokal medicinsk personal som omedelbart tog hand om dem".

En nästan unik situation i sitt slag, som skänkte en nypa glädje till en flygresa som till en början var helt normal. Har det aldrig hänt dig något otroligt under en flygresa?

Advertisement