En mamma avslöjar ett enkelt sätt att lära barnen att inte avbryta under en konversation

av Titti Carlberg

30 Juni 2023

En mamma avslöjar ett enkelt sätt att lära barnen att inte avbryta under en konversation
Advertisement

Vid ett barns födelse överhöljs vi av en otrolig glädje, även om vi vet att vi från det ögonblicket måste ta hand om barnet på bästa möjliga sätt, trösta det när det gråter, men framför allt är en förälders uppgift att uppfostra sitt barn, lära det vad som är rätt och vad som är fel.

När man har små barn har man säkert hamnat i situationer då man behöver förklara för dem att det är fel att avbryta folk som pratar. Barnen gör det inte med flit, utan bara för att de vill bli hörda. När detta händer måste dock en pappa eller mamma vara väldigt bra och uppmärksam i sättet de reagerar på och förklara lugnt och sansat att man inte får göra så.

Vår berättelses huvudperson är en mamma som har avslöjat sin metod för att lära barn att inte avbryta en konversation.
Låt oss se vilken metod hon använder sig av.

via Childdevelopmentinfo

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Denna mamma har bestämt sig för att sprida en väldigt enkel metod som kan lära de små att respektera människor som konverserar, utan att behöva skälla på dem, straffa dem eller att få dem att börja gråta. Kvinnan bestämde sig för att sprida denna metod efter att ha sett den hemma hos en vän.

"Vi var hemma hos en familj när värdinnans 3-åriga son kom för att säga något till henne. Hon avbröt inte vår konversation utan lade enkelt sin hand på barnets och han väntade tålmodigt. Den lille väntade tills vi hade pratat klart innan han ställde sin fråga till henne."

Advertisement
pexels

pexels

Kvinnan blev förvånad, hon trodde knappt sina ögon, den lille hade väntat på att att hans mamma avslutade sin konversation innan han ställde sin fråga. 

"Detta var något jag själv aldrig hade lyckats med mina barn. Av den anledningen bad jag min vän om en förklaring och frågade henne hur hon hade lyckats lära sin son att inte avbryta en konversation, hon svarade att hon sedan en tid hade anammat den metoden hon just använt. Barn, när de kommer springandes för att säga något till sina föräldrar, vill bli uppmärksammade på en gång. Det är väldigt viktigt för dem att vi lyssnar på dem, därför är det viktigt att vi undviker att jaga bort dem på ett dåligt sätt. Det är viktigt att försäkra dem om att vi kommer lyssna på dem så snart som möjligt - det vill säga så snart vi har pratat klart med den andra personen. Att hålla barnets hand är ett sätt att låta det veta att vi har accepterat dess begäran att lyssna och att det får vänta tills vi lyssnar på vad han/hon har att säga".

Vad tycker du om denna metod, kände du redan till den? Har du använt den någon gång?

Advertisement