Restaurangen tar betalt för användningen av barnstolen: ägaren kritiseras

av Titti Carlberg

28 December 2022

Restaurangen tar betalt för användningen av barnstolen: ägaren kritiseras
Advertisement

Att ta med sig barn till restaurang är inte alltid en lätt uppgift, framförallt när barnen är väldigt små. Det är ofta svårt att få dem att äta och det kan vara omöjligt att få dem att sitta tysta på sin plats så att de inte stör de andra matgästerna. Luncher eller middagar ute förblir dock viktiga stunder av gemytlighet där intressanta pedagogiska idéer ofta kan hämtas och därför är det inte nödvändigt att avstå utflykter till restaurang när man har småbarn. Men det är viktigt att man vidtar de rätta försiktighetsåtgärderna.

Men det är inte alla krögare som tycker så, på senare år har det blivit allt vanligare att lokalerna förbjuder barnfamiljer inträde. Men en kinesisk restaurang behövde inte gå så långt för att få motta upprörarande kommentarer från missnöjda gäster.

via Mirror

Advertisement
Pixabay - not the actual photo

Pixabay - not the actual photo

En kinesisk bufférestaurang i norra England har dragit uppmärksamheten till sig från en del missnöjda matgäster. När restaurangen öppnade efter att ha varit stängd för renovering, tillkännagavs ett nytt all-you-can-eat till ett överkomligt pris för vuxna. Vissa matgäster blev dock arga över att ha blivit debiterade för "barnservice". Restaurangledningen hade beslutat att debitera barnfamiljer en kostnad på 3 pund för varje använd barnstol.

"Barnstolar är inte gratis, inte heller arbetet eller maten" motiverade ägaren beslutet, "vi ger upp en plats för en betalande vuxen genom att reservera den för ett barn och vi betalar personalen för att städa upp röran som ett barn orsakar. Vi försöker göra vårt bästa för att välkomna både barn och spädbarn, men ni måste vara villiga att respektera våra regler."

Advertisement

Reaktionerna från majoriteten av kunderna var indignerade, de förklarade sig oförstådda över den kostnaden."Jag som alltid har trott att kostnaden för arbetskraft och städning ingick i priset, som på alla andra restauranger". Några skämtade om att lämna barnen utanför restaurangen. Men några uppgav dock att de förstår skälen till varför barn är till besvär för betalande matgäster, de kladdar ner för mycket. Låt oss dessutom inte glömma att barn, under en viss ålder, äter gratis tillsammans med vuxna.

Ett impopulärt val kanske, men som verkar vara väl motiverat. Och om man inte håller med kan man ju alltid gå till en annan restaurang. Vad tycker du?

Advertisement