En mamma avslöjar namnet hon har valt till sin dotter: alla tänker på karaktären från "Lejonkungen"

av Titti Carlberg

31 Maj 2023

En mamma avslöjar namnet hon har valt till sin dotter: alla tänker på karaktären från "Lejonkungen"
Advertisement

När det är dags att välja ett namn till barnet man väntar, är valet verkligen inte lätt: även om det sista ordet uteslutande hör till föräldrarna, kanske släktingar och vänner inte håller med om det beslut som mamman och pappan har fattat och det kan uppstå tvivel. Om vi gradvis vänjer oss vid mer alternativa namn, förblir vissa förankrade i traditionen och tenderar att grimasera mot mer originella alternativ.

Således vände sig en mamma till personerna i en online-grupp för att fråga vad de tyckte om namnet hon hade valt till dottern hon väntade, hon fick avgjort ogynnsamma svar.

via BabyCentre

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Kvinnan funderar på ett exakt namn att ge sin framtida dotter, men hon har dock gripits av tvivel. Så hon tyckte att det var en bra idé att skicka sitt namnförslag till juryn i online-gruppen Baby Centre, under rubriken 'Baby Name'. När de läste förslaget var det många som uttryckte negativa åsikter och menade att namnet är mer lämpligt för en hund och att kopplingen till en känd karaktär från Disneys tecknade The Lion King är oundviklig. Kommentarer som naturligtvis accentuerade kvinnans tvivel.

Ungefär en månad innan förlossningen var hon dock fortfarande osäker på sitt val, och bad om input på nätet: "Vad tycker du om namnet Narla/Nala/Nahla? Det återstår bara fyra veckor och jag har ännu inget definitivt namn, det kanske är nödvändigt att se henne först.". 

Kvinnan föreslog därför fyra olika varianter och tillade att hon ville ha idéer och förslag angående mellannamnet. Community-anhängarna avstod inte från att lämna sina åsikter, vilka var långt ifrån positiva.

Advertisement
 Walt Disney Feature Animation/Wikimedia commons

Walt Disney Feature Animation/Wikimedia commons

Faktum är att Nala är namnet på en av de viktigaste karaktärerna i den oförglömliga Lejonkungen, närmare bestämt sällskapet av äventyr och liv med huvudpersonen Simba.

"Ärligt talat? Det låter mer som ett hundnamn för mig. Det är naturligtvis upp till dig. Vi har alla olika smak", skrev en person, medan en annan tillade: "Jag känner någon som döpte deras dotter till Nala, men det var för att barnets pappa heter Alan och de ville döpa barnet efter honom.".

Alla var i alla fall överens om den tecknade karaktären, men det fanns dock vissa som inte helt fördömde namnet: "Det är lite som The Lion King, men som med alla namn från Disney, är det helt okej på en flicka.".

Vad tycker du, skulle du råda henne att ändra sig eller godkänner du hennes val?

Advertisement