Mamman kritiseras för att hon inte tillåter sin son att gå in ensam på offentliga toaletter: "Du är överdriven"

av Titti Carlberg

04 Februari 2023

Mamman kritiseras för att hon inte tillåter sin son att gå in ensam på offentliga toaletter: "Du är överdriven"
Advertisement

Att vara förälder är, trots att det är ett av livets största glädjeämnen, aldrig speciellt lätt, eftersom man ansvarar för en annan levande varelse. Ett barn ska uppfostras, men framför allt ska det, med tiden, lära sig att bli självständigt. Av denna anledning är det nödvändigt att lära det att övervinna hinder. Men en mammas och pappas läror och beslut är alltid utsatta för kritik från andra.

Mamman som är huvudperson i vår berättelse har kritiserats för att hon inte tillåter sin 7-åriga son gå in ensam på offentliga herrtoaletter. Låt oss se vad detta handlar om.

via Daily Mail

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Mamman bestämde sig för att berätta varför hon kritiserats på Mumsnet, hon bad användarna om deras åsikt vad det gällde kritiken och hon frågade dem dessutom om de tycker att hon är orimlig för att hon inte vill att hennes sjuåriga son ska gå in ensam på offentliga toaletter.

"När jag och min son är ute och han behöver uppsöka en toalett, tar jag med mig honom in på damernas, för att hjälpa och samtidigt ha uppsikt över honom.".

Vid en viss ålder föds dock behovet av att bli självständig och den lille pojken har uttryckt behovet av att få gå in på herrarnas ensam. Kvinnan är dock emot det, hon vill inte att han ska träffa okända män på toaletten.

"Han frågar mig ofta, men jag vet inte hur jag ska förklara för honom varför jag inte låter honom gå in på herrarnas. Faktum är att jag lät honom gå in på herrarnas en gång, men den gången var jag säker på att han inte skulle möta någon".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Många webbanvändare deltog i debatten, varav många kritiserade henne. De menar på att hon inte borde vara så överdrivet restriktiv i denna fråga, pojken har ju faktiskt nått rätt ålder för att kunna gå in ensam på herrtoaletten.

"När tänker du tillåta honom att gå ensam på toaletten, efter hans artonårsdag?" och "du måste vänja dig, han kommer snart att vägra gå in på damernas med dig".

Andra har, å andra sidan, försökt ge henne råd och förklarar att detta är ett steg som man tar gradvis, kanske skicka honom till herrarnas med någon hon litar på och därefter sakta men säkert släppa efter lite på tyglarna.

Vad tycker du om denna mammas attityd?

Source:

Mumsnet

Advertisement