Hittar du numret 335 på bara tio sekunder? Ett optiskt test som utmanar din syn

av Titti Carlberg

28 Juni 2023

Hittar du numret 335 på bara tio sekunder? Ett optiskt test som utmanar din syn
Advertisement

Optiska spel sätter våra förmågor på prov och det vi erbjuder dig i den här artikeln utmanar din syn: visuell uppmärksamhet och hastighet är avgörande och väsentligt för att kunna identifiera det som efterfrågas på rekordtid, oavsett om det är en bokstav, en siffra eller ett objekt. Det vi vill föreslå dig här är att du, mitt i en sekvens av identiska siffror, ska upptäcka inkräktaren inom tio sekunder.

Är du redo att testa dig själv?

via Freshers Live

Hittar du numret 335 på bara tio sekunder? Ett optiskt test som utmanar din syn - 1

Visuella tester är alltid ett roligt sätt att fördriva tiden på och för att testa sina färdigheter. I det här fallet är observation- och koncentrationsförmågan avgörande för att hitta numret som inte överensstämmer med de andra på kortast möjliga tid.

Om du lyckas se 335 i den upprepande sekvensen av 385 inom tio sekunder, har du verkligen en exceptionell syn. Spelet försvåras i själva verket av serierna av siffror som upprepas flera gånger, vilket anstränger ögonen och gör det svårt att kunna urskilja och identifiera skillnaden. Men förutom att ha roligt, hjälper dessa tester i sin enkelhet att träna och hålla sinnet aktivt.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Av denna anledning, i dess långa historia, sedan början av nittonhundratalet har de använts inom olika sektorer, från bedömning av kognitiva förmågor, till vetenskaplig forskning och psykologi. Med tiden har de utvecklats speciellt för yrken som kräver mycket hög visuell uppmärksamhet, som till exempel pilotyrket. Genom åren har olika experter utvecklat och förfinat dessa spel för att ge en korrekt bedömning av vissa specifika färdigheter, och många företag har använt dem vid rekrytering.

Med detta sagt, låt oss gå vidare till spelet: som tidigare nämnts är målet att hitta numret 335 i serien av 385 inom tio sekunder. För att lyckas med detta ska du fokusera noga på kolumnerna.
Men om du inte lyckas hitta numret inom den utsatta tiden ska du inte oroa dig: det är en fråga om träning. Om du vill veta var numret finns, fortsätt att läsa så avslöjar vi lösningen för dig.

Hittar du numret 335 på bara tio sekunder? Ett optiskt test som utmanar din syn - 3

Det dolda numret finns i andra kolumnen från höger i den nästsista raden, sett uppifrån. Genom att skärpa blicken i det området och isolera alla nummer kan du urskilja det bland alla de andra.

Om du inte lyckas direkt, ge inte upp: genom att fortsätta utforska dessa tester kommer du att öka dina visuella och kognitiva färdigheter, lära dig att förstå detaljer även i förvirrande sammanhang och förbättra din koncentration. 
Om du däremot klarade det inom tio sekunder, grattis: du har ögon som en falk!

Gillade du detta optiska test?

Advertisement