Tankenöten som testar alla dina logiska färdigheter: klarar du lösa den?

av Titti Carlberg

21 Juli 2023

Tankenöten som testar alla dina logiska färdigheter: klarar du lösa den?
Advertisement

Huvudbry är riktiga utmaningar för sinnet och det finns många olika typer och svårighetsgrader. Syftet med den här typen av spel är att kunna hitta lösningen på några sekunder eller i alla fall på relativt kort tid. Det vi erbjuder dig i den här artikeln kan verka enkelt vid första anblicken, men låt dig inte luras: ingenting är så enkelt som det verkar, vad skulle det då vara för slags huvudbry? Om du är redo att testa dig själv, läs vidare och starta tidtagaruret.

Testet

Testet

För att kunna lösa denna enigma som vi erbjuder här behöver du ett särskilt vaket och snabbt sinne: trots att figurerna verkar ofarliga med sina mjuka färger, att kunna räkna ut resultatet är ingen lätt sak.
På sociala nätverk är det möjligt att hitta många liknande tester och de som är vana att prova sig fram kommer inte att ha svårt att räkna ut resultatet på ett par sekunder. Alla andra skulle å andra sidan kunna göra många misstag, men genom det lära sig det rätta resonemanget inför nästa roliga utmaning.

För att göra det ännu mer stimulerandekan du spela mot en vän för att se vem av er som är snabbast på att komma fram till lösningen. En hälsosam och rolig tävling som inte bara är ett tidsfördriv, utan en utmärkt träning för hjärnan, vilket vässar dina logiska färdigheter och din koncentrationsförmåga.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Så låt oss komma till utmaningen: som du kan se ska du räkna ut det rätta resultatet av operationen där bokstäverna X, Y och Z representerar symboler som är ett snäckskal, ett körsbär och en handväska. För att sätta ett ansikte åt frågetecknet är det därför nödvändigt att föra ett logiskt resonemang. Hur kommer man fram till rätt tal?

X representeras av snäckskalet, Y av körsbäret och handväskan är Z.

Låt oss börja resonera: X+X+X ger talet 9, X+Y+Y är lika med 5, medan Y+Z+Z leder oss till talet 15. Så vilket är resultatet? Om du är otålig över att få reda på det eller om du redan har räknat ut det och vill bekräfta att du har rätt, skrolla ner för att se det.

Lösningen

Lösningen

Genom att byta ut bokstäverna till siffror som leder fram till resultatet får vi: 
snäckskal=3, körsbär=1, handväska=7. Så:

3+3+3=9
3+1+1=5
1+7+7=15
3+1+7=11

Det slutgiltiga talet är därför 11! Om du kom fram till det på ett par sekunder, grattis, du har en riktigt tränad hjärna! Om inte, betyder det bara att du kommer att klara nästa utmaning utan problem. Det viktiga är att detta har gett dig några trevliga och roliga ögonblick:
Gillade du den här utmaningen?

Advertisement