Om du lyckas hitta bokstaven I mellan alla L inom 8 sekunder har du syn som en falk

av Titti Carlberg

01 Juli 2023

Om du lyckas hitta bokstaven I mellan alla L inom 8 sekunder har du syn som en falk
Advertisement

Om du bläddrar genom sociala medier för att leta efter något tidsfördriv, kanske denna utmaningen är något för dig. I själva verket är detta inte bara ett tidsfördriv: dessa optiska tester är också utmärkta som träning för sinnet och en visuell utmaning som hjälper till att förbättra koncentrationen. Inom några sekunder kommer du säkert identifiera den "ostämda noten" i bilden som bör studeras noggrant.

Advertisement

Utmaningen

Utmaningen

På sociala medier är det möjligt att hitta ett oändligt antal optiska illusioner, frågespel och visuelle tester som utmanar våra färdigheter. Förutom att de är roliga och fantastiska tidsfördriv, hjälper de oss att hålla våra kognitiva färdigheter tränade och att utveckla vår uppmärksamhet på detaljer. 

Utmaningarna är oftast att man på kortast möjliga tid ska kunna hitta det annorlunda elementet från de andra eller från ett föremål gömt i ett förvirrande sammanhang. I det här fallet vill vi att du ska hitta bokstaven I som är gömd bland en massa L på max 8 sekunder.

Advertisement
pixabay

pixabay

Att fokusera på bokstäverna som är lika är ganska utmanande, eftersom sammansättningen av bilden är distraherande och gör det svårt att skilja dem från varandra. Ändå, med lite koncentration, kan du nog se den ganska snabbt.

Den bästa metoden är att titta på hela bilden, utan att fokusera på en bokstav i taget. Flytta din blick till olika områden, från gruppen av alla L, så kommer du se att inkräktaren dyker upp. Om du har gått över den utsatta tiden och du vill veta lösningen, är det nu dags att vi avslöjar den.

Lösningen

Lösningen

Nu vet du var det finns, om du inte lyckades inom den angivna tiden, ska du inte ge upp: fortsättatt öva med nästa optiska spel, förutom att ha roligt en stund vässar du dina visuella färdigheter och nästa utmaning kommer helt säkert att vara lättare!

Gillade du denna visuella utmaning? Vad fick du för resultat?

Advertisement