Matematiktest: vilket tal är det som fattas?

av Titti Carlberg

29 Augusti 2023

Matematiktest: vilket tal är det som fattas?
Advertisement

Matematiska logiska test är ett perfekta tidsfördriv för att koppla av efter en arbetsam dag full av engagemang och för att utmana sig själv på ett trevligt och roligt sätt. Att öva konstant tillåter oss, om än på ett inte alltför komplicerat sätt, att hålla vår hjärna aktiv och inte låta vårt tänkande atrofieras. Att söka en lösning och svar på ett huvudbry är idealiskt för att uppnå detta mål. 

Och, låt oss inse det, det finns ett behov av lite avkoppling under dagen, en stund då vi inte behöver tänka på jobbrelaterade frågor, utan bara göra något lätt. Dessa logiska spel är precis de rätta för oss, och i den här artikeln vill vi ge dig en utmaning som ska lösas på bara 10 sekunder, klarar du det? Låt oss se... 

Advertisement

Matematiskt huvudbry: vilket tal är det som saknas?

Matematiskt huvudbry: vilket tal är det som saknas?

I det matematiska testet som vi föreslår måste du först och främst titta noga på bilden och sätta din hjärna i drift för att så fort som möjligt förstå vad det är för element som utgör den. Syftet med detta test är att kunna ta reda på vad det är för tal det är som ska infogas i frågetecknets ställe och detta ska du klara på bara 10 sekunder.

De som lyckas på så kort tid kan kalla sig för riktiga genier och de vet precis hur de ska röra sig med avseende på dessa logiska spel. Mästarna i det området har övat länge och dagligen för att nå en hög nivå, vilket är något vi alla kan göra om vi har viljan.

Men låt oss lämna snacket nu. Det är dags att testa oss själva och våra färdigheter.

Advertisement

Försök att lösa frågan på bara 10 sekunder

Försök att lösa frågan på bara 10 sekunder

Pixabay

Nedräkningen har börjat, de 10 sekunderna tickar i väg snabbt och vi måste lista ut hur vi ska finna det saknade talet i farten. Fyra figurer följer varandra, varav tre har ett nummer vid sidan: 11, 13, 23. Det fjärde saknas och det är det som vi ska identifiera, men hur?

Vi har bestämt oss för att ge dig en liten ledtråd innan vi avslöjar hela tillvägagångssättet. Låt oss ta en ordentlig titt på bilden och låt oss bryta ner den för att försöka förstå vad den består av. Detta är vår jolly. Låt oss dock inte glömma att äggen åtföljs av ett nummer.

Har du listat ut svaret? Har du redan klarat det? Om du har det, grattis, du är bra förberedd och en bra observatör. Ditt matematiska tänkande är högt utvecklat och du har hög kompetens när det gäller dessa roliga utmaningar. 

Vi tänker nu avslöja lösningen, men om du inte har svarat ännu och du vill ge dig ännu en chans trots att de 10 sekunderna har gått, gå tillbaka till förra bilden.

Lösningen på det matematiska huvudbryet

Lösningen på det matematiska huvudbryet

Här har du numret. Det som saknades var 25, men hur kom vi fram till det? Det viktiga var, som vi redan nämt, att noggrant observera de delar som utgjorde de olika figurerna. Ett ägg består av äggvita och äggula och svaret ligger i deras kvantitet.

På den första figuren finns det en äggvita och en äggula, vilket ger talet 11
Den andra innehåller en äggvita och tre äggulor, vilket ger oss 13.
I den nedre till vänster är motsvarande nummer 23, eftersom vi har 2 äggvitor och 3 gulor

Voila, det är allt. Om det på den fjärde bilden finns 2 äggvitor och 5 gulor, kan talet som ska ersätta frågetecknet bara vara 25.

Förstod du, eller var det svårare än du förväntade dig?

Advertisement