Hittar du det rätta resultatet? Bara de med ett vaket sinne lyckas

Titti Carlberg

12 Juli 2023

Hittar du det rätta resultatet? Bara de med ett vaket sinne lyckas
Advertisement

Det finns många individer som dagligen deltar i matematiska tester för att förstå hur intelligenta de är. Framför allt uppfattar de dessa tester som en kapplöpning mot tiden. Faktum är att målet inte är så mycket att lösa uträkningen, utan att göra det så snabbt som möjligt. Så fort bilden presenteras för dem läser de in frågan och sätter igång. De tittar på frågan, studerar och analyserar den noga.

I det här fallet behöver man bara ha ett bra minne, det vill säga utföra den matematiska operationen och hitta rätt siffror att associera med varje figur. Det finns de som beväpnar sig med papper och penna för att se till att de inte glömmer något och de som å andra sidan litar på sitt eget minne.

Efter att ha associerat siffror till figurerna, är man klar, det är nämligen det som är den komplicerade delen, nu är det bara att utföra operationen. De som fördjupar sig i dessa utmaningar är oftast de som helt enkelt vill lära sig att tänka utanför ramarna och hålla sinnet tränat. Det skulle vara mycket lättare att utföra operationen med endast de tillgängliga siffrorna. 
Kan du lösa följande problem på bara 10 sekunder, endast ett fåtal personer lyckas få det rätta resultatet. Utmana dig själv...

Advertisement
Hittar du det rätta resultatet? Bara de med ett vaket sinne lyckas - 1

Många människor, tagna av önskan att finna resultatet så snabbt som möjligt och bevisa hur bra de är, gör slarviga misstag och räknar fel, vilket naturligtvis ger fel svar. Frågan bygger på enkla matematiska begrepp, nämligen additioner och subtraktioner. I dessa ekvationer är det viktigt att associera figuren med en siffra. Det är absolut nödvändigt att träna sig själv i mental beräkning.

Advertisement
Pexels

Pexels

Man måste utföra beräkningen rad för rad. Först och främst måste man hitta värdet på äpplet. Efter det räcker det med att byta ut figuren mot siffran och sedan blir allt enklare tills man förstår vad det är för summa mellan äpplet och päronet.

Om du inte lyckades komma fram till rätt resultat, hittar du det nedan.

Hittar du det rätta resultatet? Bara de med ett vaket sinne lyckas - 3

Bara genom att tänka utanför ramarna och hitta samband mellan siffra och frukt blir det möjligt att lösa ekvationen. Äpplets värde är 2, citronens är 5, och slutligen päronet är 3.
Summan av äpplet och päronet är lika med 5.

Lyckades du komma fram till det rätta resultatet?

Advertisement