På det härfotot gömmer det sig 2 grodor, men det är nästan omöjligt att se dem inom 15 sekunder

av Titti Carlberg

05 Juli 2023

På det härfotot gömmer det sig 2 grodor, men det är nästan omöjligt att se dem inom 15 sekunder
Advertisement

Optiska spel kan alltid vara ett trevligt tidsfördriv, men också en riktig utmaning för ögonen och sinnet. Även om de kan verka okomplicerade är det  personer som lyckas hitta lösningen på kort tid. Om du gillar visuella utmaningar och tycker att du är oslagbar, prova dig fram med bilden som vi föreslår i den här artikeln.

På det härfotot gömmer det sig 2 grodor, men det är nästan omöjligt att se dem inom 15 sekunder - 1

Trevliga, kvicka och roliga: visuella tester handlar inte bara en rolig stund, utan också ett sätt att hålla sinnet tränat och kontrollera sina visuella, kognitiva och koncentrationsförmågor. Vardagen, frenetisk och full av evenemang, full av information och buller, distraherar oss ofta från det som verkligen kan hjälpa oss att bevara och träna hjärnan.

Även om det kan verka som bara ett spel, är det en underdrift att definiera det så. Så låt oss fokusera noga på bilden: som du kan se finns det en stor växtlighet mitt i lagunen. Det kan tyckas som om det är allt, men så är det inte: gömda bland alla flytande blad finns det två grodor. Ser du dem?

Advertisement
Pixabay

Pixabay

De största svårigheterna med detta visuella test är huvudsakligen två. Den första representeras naturligtvis av färgen: grodor är, som vi alla vet, gröna, precis som den täta vegetationen som täcker vattenmassan. För det andra skapar mängden blad ett särskilt förvirrande sammanhang, där grodorna lyckas smälta in perfekt. Så hur ska man kunna se dem inom 15 sekunder?

En effektiv metod kan vara att observera bilden i sin helhet och från ett visst avstånd, flytta blicken från ett område till ett annat. På så sätt bör du kunna isolera de gömda grodorna.
Ta några ögonblick extra innan du går vidare till lösningen: om du fokuserar noggrant utan att bli distraherad och lyckas fokusera på varje detalj, kommer inkräktarna inte kunna fly din radar!

För att ta reda på om du har fattat rätt eller för att se var de befinner sig, om du inte redan vet det, läs vidare för att komma till lösningen.

På det härfotot gömmer det sig 2 grodor, men det är nästan omöjligt att se dem inom 15 sekunder - 3

Här kan du se grodorna som leker kurragömma! Hittade du dem utan, eller behövde du hjälp? Huvudsaken är att du inte blir avskräckt: dessa tester som vi redan sagt, är utmärkt träning för både syn och sinne och endast med träning kommer du få de bästa resultaten.
Om du däremot identifierade grodorna inom 15 sekunder kan du gå vidare till nästa utmaning med slutna ögon... eller nästan!

Gillade du detta visuella spel?

Advertisement