Alla frågar henne när hon tänker skaffa barn: hon ger ett lysande svar som tystar alla

av Titti Carlberg

29 Juni 2023

Alla frågar henne när hon tänker skaffa barn: hon ger ett lysande svar som tystar alla
Advertisement

Det är inte alla kvinnor som drömmer om att bli mamma, även om detta kan tyckas konstigt för vissa. I dessa fall, när kvinnorna når 30-årsålder, är det många som upprepande gånger får frågan om varför de ännu inte har några barn. Förvisso en irriterande och invasiv fråga, eftersom det är ett mycket personligt beslut och skälen kan vara de mest olika. Således har en journalist bestämt sig för att få ett slut på de invasiva frågorna med en verkligt smart metod.

via Dailymail.co.uk

Advertisement

OOTD: black top, black skinny jeans, black combat boots, bright red lippy. Really enjoying this whole "actually leave the house for work" thing.

Pubblicato da Emily Bingham su Mercoledì 9 marzo 2016

Emily Bingham, journalist och frilansskribent, är en oberoende kvinna mitt i sin karriär från Michigan, USA, som i 30-årsåldern började drabbas av den enträgna frågan:"Varför har du inte blivit mamma ännu?".

Många kvinnor, precis som hon, väljer att inte skaffa barn utan vill ägna sig åt arbetet och bli en standardiserad kvinnlig modell. Precis som Emily, finner många sig behöva möta den irriterande och påträngande frågan, som ställs av vänner och släktingar med ökande frekvens efter årens gång. 

Vad ska man svara och hur bryter man denna onda cirkel?

De som inte tycker att det är speciellt roligt att behöva förklara för andra varför deras personliga situationer, oavsett om de dikteras av personliga skäl eller av omständigheterna som inte beror på deras beslut, skulle kunna ta exempel av Emily, som kom på en riktigt effektiv metod.

Advertisement
emilyisoutside/Instagram

emilyisoutside/Instagram

Bingham bestämde sig för att utnyttja den egenskap som representerar henne bäst, med tanke på hennes yrke, nämligen skrivandet: med ett lysande inlägg på Facebook förklarar hon varför vissa frågor inte bör ställas.

Den utlösande episoden inträffade under en weekend som hon tillbringade i sällskap med sin dåvarande pojkväns familj. Pojkvännens mamma började förhöra paret om när hon skulle få bli farmor.

Emily för att få webbanvändarnas uppmärksamhet publicerade en bild av ett ultraljud: ett drag som uppnådde målet hon eftersträvade, eftersom det fick tusentals visningar.

Hey everyone!!! Now that I got your attention with this RANDOM ULTRASOUND PHOTO I grabbed from a Google image search,...

Pubblicato da Emily Bingham su Domenica 20 settembre 2015

inlägget skrev hon: "Hej alla! Nu när jag har fått er uppmärksamhet med detta foto som jag tagit från Google, vill jag ta tillfället i akt att påminna er om att en persons reproduktiva avsikter inte är era angelägenheter. Inte överhuvudtaget. Innan ni frågar ett par när de tänker skaffa barn, eller frågar föräldrar till ett barn när det ska komma en lillasyster eller bror, innan ni påminner en ensamstående trettioåring om att den biologiska klockan tickar, gör en bra sak: Sluta. Fråga inte. Ni kan inte veta om det finns ett infertilitetsproblem, om det nyligen har skett ett missfall eller om ett hälsoproblem förhindrar befruktning, på samma sätt som ni inte kan veta om personen känner sig redo i det ögonblicket eller har bestämt sig för att aldrig skaffa barn. Vissa människor hävdar att den här typen av frågor uppstår spontant och kommer från hjärtat, men även om avsikterna kan verka oskyldiga, kan effekterna av dessa inkvisitioner skada."

Med tanke på resonansen och kommentarerna till förmån för hennes position uppnådde Emily sitt mål.
Vad tycker du om hennes ord? Håller du med henne?

Advertisement