Hon ger sin 2 månader gamla dotter manikyr och publicerar bilden: webbanvändarna blir upprörda

av Titti Carlberg

01 April 2023

Hon ger sin 2 månader gamla dotter manikyr och publicerar bilden: webbanvändarna blir upprörda
Advertisement

Manikyr är en vana som många kvinnor, unga som gamla, tillåter sig då och då för att visa perfekt formade och färgade naglar. En estetisk vits där man tillåter sig själv en stunds avkoppling och som ofta får en att känna sig vackrare. Vissa mammor bestämmer sig för att låta sina små flickor uppleva den här typen av saker också, för att sedan dela resultatet på social medier med stor entusiasm.

Således fick en mamma en skur av kritik över sig, efter att hon hade publicerat ett foto på sin dotters lilla hand, cirka två månader gammal, med formade naglar.

via Reddit

Advertisement
u/renaissance_witch/Reddit

u/renaissance_witch/Reddit

På Reddit är det möjligt att stöta på berättelser och bilder av alla slag, inlämnade till juryn som består av webbanvändare som ofta inte är överseende. Just därför får människor, som tror att de kan väcka beundran och gillande, istället motta negativa bedömningar och hårda ord, såväl som förlöjligande och hån. 

Ett exempel är kvinnan, med pseudonymen renaissance_witch, som publicerade en bild, vilken framkallade en skur av kritik: handen på ett spädbarn med naglar som uppenbarligen hade gjorts om av en kosmetolog, rundade och formade.

Sidan som hade valts för publiceringen heter "Trashy" som samlar "trashy stories, trashy glamour, all things remade, plastic and decidely classless. This is humor subreddit so keep it funny. No rage, please." På grund av detta måste mamman ha trott att hon skulle väcka munterhet med bilden hon delade, utan att inse att, det att utsätta en så liten flicka för manikyr verkligen inte är kvintessen av god smak. Vad hon förmodligen inte förväntade sig var den häftiga reaktionen hon mötte, totalt felinriktad enligt sidans uppmaning.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Faktum är att personerna inte väntade med att uttrycka deras åsikt, och lämnade ironin åt sidan. "Som pappa har jag klippt mina två barns naglar ända sedan de föddes, främst för att deras mamma var rädd för att göra det. Detta måste vara ett skämt, det kan inte finnas någon intelligent människa som gör detta" och "Jag och min fru har nyligen fått ett barn. Antalet gånger jag har sett min son skada sig i ansiktet och börjat gråta överstiger antalet fingrar jag har. När jag ser detta foto undrar jag om denna kvinna inte ammar sin dotter? Jag hör regelbundet min fru skrika av smärta från såren som vår bebis orsakar henne med naglarna, även när han har vantar på sig".

Några få personer har dock ställt sig till förmån för den lilla flickans manikyr och tycker att det är "fascinerande". Vad tycker du?

Advertisement