Hon kritiseras för att hon har döpt sin dotter efter en Disney-karaktär: "Unika namn är trendiga"

av Titti Carlberg

05 Februari 2023

Hon kritiseras för att hon har döpt sin dotter efter en Disney-karaktär: "Unika namn är trendiga"
Advertisement

Valet av namn att ge en pojke eller flicka är helt och hållet upp till barnets föräldrar, även om det inte alltid möter vänners och släktingars gunst, särskilt när det gäller ett annorlunda eller okonventionellt namn. Om de mer traditionella namnen alltid förblir populära lämnar de mer alternativa namnen inga tvivel: antingen är de väldigt populära eller så drar de till sig en skur av kritik

I detta fall handlar det om det sistnämnda, en australiensisk mamma beslutade sig för att döpa sin dotter efter en karaktär i en av Disneys tecknade filmer.

via Mirror

Advertisement
indyclinton/Instagram

indyclinton/Instagram

Indy Clinton, 25, från Sidney, är mamma till en vacker liten flicka, som hon har bestämt att ge ett ganska ovanligt namn, inspirerat av den berömda titelfiguren, som är en vitsvanshjort, i en oförglömlig tecknad Disney-film: Bambi. Indy är dock inte ensam om att ha valt detta namn, även influencern Mollyy-Mae Hague har gett detta namn till sin nyfödda.

Indy är dessutom mamma till tvååriga pojken Navy, som älskar när hon läser berättelsen om Bambi för honom, en berättelse som även hon själv älskade som barn.

Till en början tänkte Clinton döpa sin dotter till Paloma, men så fort hon såg henne kunde hon inte låta bli att förknippa dottern med Bambi på grund av hennes sötma och stora bruna ögon. Trots vänners och släktingars skepsis lät den unga mamman sig inte påverkas utan fortsatte med sitt beslut.

"När jag fött henne trodde jag att Bambi var det mest unika och ovanliga namn som någonsin använts. Men det tyckte tydligen även Molly-Mae, uppenbarligen tänker stora hjärnor på samma sätt" säger Indy.

Advertisement
indyclinton/Instagram

indyclinton/Instagram

Kvinnan säger att hon inte bryr sig om vad andra tycker: "Unika namn är den nya trenden. Jag skulle tycka att det skulle vara ännu värre att ge min dotter ett 1900-tals namn. Folk kritiserar allt nuförtiden, så jag ger dem åtminstone något att skvallra om.".

Även om hjorten Bambi är en hane, så tycker Indy att hennes dotter påminner mycket om honom: "Hon har söta drag, långa ben och bruna ögon... Hon kan inte vara en Paloma, hon är min lilla Bambilicious.".

Vad tycker du om detta namn? Tycker du att det är för ovanligt på en liten tjej eller tycker du att det bara är positivt att ha ett så unikt namn?

Advertisement