De åker på semester men tar fel flyg tillbaka: de landar mer än 1200 km från sitt hem

av Titti Carlberg

12 April 2022

De åker på semester men tar fel flyg tillbaka: de landar mer än 1200 km från sitt hem
Advertisement

Flygresan hem efter en semester är alltid mindre rolig än flygresan till semesterstället: vi kommer hem med bagaget fullt av erfarenheter, nya minnen, men även en del melankoli. Flygplatsen, på väg tillbaka hem, blir en sorglig plats.

Vi vet inte om det var på grund av melankoli som Elise och hennes partner Jessy gjorde ett sällsynt misstag: efter att ha tagit en kort semester tog de fel flyg, och landade mer än 120 mil från hemmet

Hur gjorde de detta misstag? Varför upptäckte inte personalen på flygplatsen något? Låt oss se vad som hände.

via The Mirror

Advertisement

Elisa Mallia, 33, och hennes partner Jessy Jezequel, 41, hade tagit en minisemester i Frankrike, a Marseille, för att gå på en fotbollsmatch. De utnyttjade dessutom vistelsen för att njuta av några sevärdheter som turister.

Dagen för hemresan åkte de till flygplatsen: de var redo att sätta sig på planet som skulle ta dem till Stansted, en av flygplatserna i London. Men paret begick ett fruktansvärt misstag: de gick istället på ett direktflyg till Madrid, Spanien. Tyvärr så upptäckte de misstaget när det var alldeles försent, efter att planet hade lyft.

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Det är Elise som berättar om upplevelsen: "En timme efter att planet hade lyft,sa Jessy att han trodde att han hade hört en flygvärdinna säga att det var flyget till Madrid, men att han lika gärna kunde ha drömt det. Men efter en stund insåg vi att flygvärdinnorna pratade spanska. Så när vi frågade om en förklaring sa de att vi satt på ett direktflyg till Madrid och jag har ingen aning om hur det kunde vara möjligt". 

Hur är det möjligt att ingen på flygplatsen, efter 3 utförda kontroller upptäckte misstaget? Och hur är det möjligt att flygbesättningen inte märkte att det fanns ytterligare två passagerare ombord på planet? Flygvärdinnorna trodde inte på det som paret sa, men tvingades ändra uppfattning när Elise och Jessy visade sina boardingkort.

Flygplatspersonalens och parets slarv gjorde att Elise och Jessy blev tvungna att förlänga sin semester, dock med mycket oro, men de lyckades till slut att ta sig hem.

Advertisement