"Min bror har installerat en tracker på sin flickväns mobiltelefon: ska jag säga det till henne?"

av Titti Carlberg

11 April 2022

"Min bror har installerat en tracker på sin flickväns mobiltelefon: ska jag säga det till henne?"
Advertisement

Dagens teknik har utan tvekan många positiva implikationer i vår vardag, men visst när vi läser berättelser som den vi ska berätta, tror vi även att de kan ge olika negativiteter.

Vad skulle du tänka om vi berättade för dig att en kille använde en spårningsapp för att spåra sin flickväns rörelser utan hennes vetskap

Kontrollföreställningar? Svårt att lita på henne? Störande attityd?

En blandning av detta, och det värsta är att den unge mannens syster känner till hemligheten, det är därför hon, uppgivet, frågar webbanvändare om hon ska berätta för broderns flickvän. Frågan väckte mycket förvåning och många reaktioner från folk: låt oss se lite närmare på händelsen.

via Reddit

Advertisement
Surrey County Council News/Flickr - Not the actual photo

Surrey County Council News/Flickr - Not the actual photo

"Min bror, som är 27 år, är förlovad med en tjej som är 25 - så börjar webbanvändarens @tellornottell3 inlägg - Han gav henne en ny mobiltelefon på Alla hjärtans dag, han hade bett min pojkvän, som är expert på datorer och mjukvara, att installera en dold spårningsapp på telefonen, innan han gav henne den, på ett sätt som gör att hon inte upptäcker den".

En början på inlägget som säger mycket om situationen. Är det möjligt att en människa litar så lite på sin partner att han måste göra intrång i hennes privatliv på detta sätt, utan hennes vetskap? Tydligen ja, och mannen i fråga bevisade det.

"Jag hörde honom prata med min pojkvän men när jag kom in i rummet tystnade de direkt" berättar systern. "När min bror gick - fortsätter hon - frågade jag min pojkvän om saken, men han nekade till att han hade installerat spårningsappen på telefonen. Jag protesterade och sa till honom att han kränkte min brors flickväns integritet, men han svarade mig att jag skulle hålla mig utanför".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Istället för att reflektera över vad han hade gjort, gav han sig på henne, och anklagade henne för att vara "nojig", för att hon ville berätta sanningen för broderns flickvän. Så osäker på vad hon skulle göra bad hon Redditanvändarna om råd.

"Jag tycker att det är rätt att min blivande svägerska får reda på vad de har gjort - skriver hon - vi har en bra relation med varandra och jag känner mig skyldig och vill berätta sanningen för henne. Är det fel av mig?"

Hon avslutar inlägget på det sättet. Och frågan, med tanke på temat, genererade en lång rad av kommentarer och rektioner från Redditanvändarna.

"Tala om det för henne direkt - skrev en person - och kontrollera även din egen telefon"; "hur är det möjligt att din pojkvän tycker att du är nojig, efter att han har installerat en spårningsapp på en annan persons telefon?" är en annan kommentar; "du har inte fel som vill säga det till henne: hon har rätt att få veta det" kan man läsa bland kommentarerna.

Vad skulle du ha gjort? En sak är säker: vissa dilemman borde inte existera, och vi hoppas att ägaren till telefonen får reda på sanningen...

Advertisement