Hon blir inte inbjuden till sin mans familjemiddagar: för att hämnas dyker hon upp "som överraskning"

av Titti Carlberg

09 April 2022

Hon blir inte inbjuden till sin mans familjemiddagar: för att hämnas dyker hon upp "som överraskning"
Advertisement

Familjerelationer är inte alltid enkla, och att hantera relationer med släkten kan också bli en svår uppgift. En kvinna frågade om råd på Reddit: efter att inte ha blivit inbjuden av sin man när han skulle på middag med sin släkt, valde kvinnan att dyka upp på samma restaurang och på så sätt göra en sorts oväntad överraskning

Borde hon ha respekterat sin mans val, eller borde han ha bjudit in sin fru på släktmiddagen? Innan vi uttrycker våra åsikter, låt oss först se hur det gick.

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Kvinnan är 32 år och har varit gift med sin man i 3 år. Hennes mans föräldrar och två bröder - med sina respektive följeslagare - har som tradition att gå ut och äta middag en gång i månaden. Konstigt nog är inte kvinnan alltid bjuden: medan hennes mans brors flickvän aldrig missar det månatliga mötet.

En dag informerade hennes man henne om att han skulle gå på familjemiddag. Hon uttryckte en önskan om att få följa med, men han sa att det var bättre om hon stannade hemma, och de började gräla.

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Vid nästa middag, utelämnades kvinnan på nytt och hon kunde inte hålla tillbaka sin ilska: "Så den dagen ringde jag till restaurangen dit de skulle och reserverade ett bord. Min man lämnade mig hemma utan att känna till att jag hade bokat ett bord på samma restaurang, och jag åkte hemifrån 15 minuter efter honom. Jag fick ett bord som inte var synligt från deras, så jag reste mig för att gå på toaletten och gick förbi deras bord. De var alla där och min man blev verkligen chockad av att se mig och frågade vad jag gjorde där. Jag sa till honom att jag var på humör för en biff och att jag ville äta på restaurang.

Kvinnan hade alltså "överraskat" familjen, och svärmodern sa till henne att det var väldigt oförskämt att avbryta en familjemiddag. Men kvinnan svarade att hon inte tänkte sätta sig hos dem, hon skulle bara gå till toaletten och sen gå tillbaka till sitt bord.

När hennes make kom hem, kritiserade han henne för hennes agerande och anklagade henne för att ha betett sig illa; hustrun, å andra sidan, hävdarde att underlåtenhet att inte bjuda med henne på middagen också är en brist på respekt.

Vem av dem har rätt?

Advertisement