Hyresvärden vägrar reparera en liten skada, som sedan förvandlas till en skada på 8000$

av Titti Carlberg

06 April 2022

Hyresvärden vägrar reparera en liten skada, som sedan förvandlas till en skada på 8000$
Advertisement

Det är inte alltid så självklart för hyresgäster att komma bra överens med ägaren till bostaden. Många människor som har hamnat i denna situation vet hur svårt det är att upprätthålla fredliga relationer, där rättigheter och skyldigheter respekteras. Så pass mycket att bostadsägaren ibland visar alltför lite intresse för de verkliga problemen för dem som bor i lägenheten, med beteenden som kan generera till och med mycket svåra kontraster.

Historien vi ska berätta för dig bevisar detta. I det här fallet vägrade lägenhetsägaren att reparera en mindre skada som på kort tid förvandlades till ett problem som även involverade andra lägenheter i huset. Hans vårdslöshet kom alltså att kosta honom dyrt. Låt oss se vad som hände.

via Reddit

Advertisement
Doug/Flickr - Not the actual photo

Doug/Flickr - Not the actual photo

Episoden berättades av hyresgästen på Reddit, som även passade på att poängtera att bostadsägaren fick sig en lämplig "läxa". Från en enkel läckande kran i badrummet, slutade det med att andra lägenheter i huset blev förstörda, och karma slog in, eftersom han till slut fick betala en mycket hög summa.

"Kranen i badkaret började läcka lite - så börjar berättelsen av Redditanvändaren - jag skickade ett mail till hyresvärden, som ignorerade det. Läckan blev värre efter några dagar, jag skrev till han ännu en gång, men fick inget svar. När jag vid det tredje kontaktförsöket skrev till honom att läckan nu hade blivit ett konstant vattenflöde svarade han mig att han inte tänkte reparera den".

Det gick två veckor, då hyresgästen, som på grund av bostadsägarens svar, vägrade vidta åtgärder för reparation. Skadorna förvärrades därmed ännu mer och involverade andra lägenheter i byggnaden"Jag fick ett akut samtal från bostadsrättsrådet. De behövde gå in i min lägenhet eftersom läckan hade spridit sig till nedervåningen och orsakade stora skador".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Efter flera inspektioner av tekniker och experter på området, åtgärdades felet och med det löstes även de problem som hade uppstått i de undre lägenheterna. Den totala kostnaden? Cirka 8000$, som naturligtvis debiterades lägenhetsägaren, som definierades försumlig och "lat" av sin egen hyresgäst.

Förvånad över räkningen bad hyresvärden sin hyresgäst om en förklaring. Det var i det ögonblicket som hyresgästen tog tillfället i akt att tala ut i klarspråk och påtala hans brister. "Jag vidarebefordrade alla e-postmeddelanden jag skickat honom tidigare, inklusive hans svar där han skrev att han inte tänkte reparera läckan. Han svarade aldrig."

Efter publiceringen av inlägget på Reddit saknades inte reaktionerna. De flesta användare stödde hyresgästens beteende och berömde - med lite illvilja - också att han bidrog, genom att inte bidra med att reparera skadan på egen bekostnad utan gav hyresvärden en föredömlig lektion. Hyresvärden kommer säkert tänka sig för två gånger innan han svarar på det sättet igen!

Vad tycker du? Har du haft liknande upplevelser med din hyresvärd?

Advertisement