Ett par köper ett hus, men några främlingar ockuperar det och vägrar flytta därifrån

av Titti Carlberg

09 Januari 2023

Ett par köper ett hus, men några främlingar ockuperar det och vägrar flytta därifrån
Advertisement

Att köpa ett hus är en lång resa. Den första fasen är forskningen där olika bostäder ses, besiktigas och utvärderas. Sedan hittar man sitt drömhus, som är perfekt in i varje detalj, det som får en att tänka "här ska jag bo".Vid det laget återstår det bara att lägga ett bud på köpesumman och hoppas på det bästa.

Det verkade som att det var precis så för paret vi ska berätta om, synd bara att det uppstod ett problem i samma ögonblick de skrev under kontraktet. Ett stort problem som komplicerade deras flytt in i det hus som skulle förvandla deras dröm till verklighet.

via Dailymail

Advertisement
Longandfoster - screenshot

Longandfoster - screenshot

Paret hade precis skrivit under bankens kontrakt för ett hus på Dragoo Place i Clinton, Maryland. De var oerhört glada, men deras glädje varade dock inte länge. Dagen efter undertecknandet åkte kvinnan till det som skulle bli hennes nya hem.

Hennes uppmärksamhet drogs till något märkligt, hon lade märke till att det hade satts upp två nya skyltar, där det stod "Privat egendom" och "Varning för Hunden". Med tanke på situationen bestämde sig kvinnan för att undersöka närmare och såg att huset var bebott. Hon tvekade inte utan ringde omedelbart till fastighetsmäklaren, Melea King, för att informera henne om vad som försiggick. Den senare slösade ingen tid utan åkte omedelbart till Dragoo Place för att ta reda på vad som hände. Hon frågade personerna i huset om de hade några dokument som bevisade att huset var deras.

Trots att de kunde visa upp bevis på att huset var deras, ansåg King att det inte var äkta dokument, av den anledningen delegerade hon allt till behöriga myndigheter, det vill säga polisen, att verifiera sanningshalten i dokumenten. Tydligen konstaterade polisen att ägarkontraktet inte hade upprättats korrekt och att det var falskt.

Advertisement
Longandfoster - screenshot

Longandfoster - screenshot

Tyvärr blev det en långdragen kamp, de mystiska hyresgästerna vägrade flytta ut, de hade ingen som helst avsikt att lämna huset som de påstod vara deras. Vilket innebar att de som var de legitima ägarna, enligt kontrakt, inte kunde flytta in i sitt drömhus.

Det som dock förbryllar mest är hur det var möjligt för de objudna hyresgästerna att först ta sig in i huset med tanke på att det inte finns några tecken på att de bröt sig in.

Hur skulle du agera?

Advertisement