"Jag lånade henne pengar och nu tror hon att hon ska bo hos mig": en kvinnas indignation för hennes väns påståenden

av Titti Carlberg

09 Oktober 2022

"Jag lånade henne pengar och nu tror hon att hon ska bo hos mig": en kvinnas indignation för hennes väns påståenden
Advertisement

När vi får reda på att en vän har problem försöker vi vanligtvis göra vad vi kan för att hjälpa den. Det finns många generositetsgester med vilka vi kan uttrycka närhet till våra vänner. Att vara nära dem i tysthet när de har haft en dålig dag, ta med dem på middag, på bio eller kanske på en resa för att vännen behöver glömma en kärlek är bara några exempel men det finns mycket viktiga saker man kan göra för att visa sitt stöd. Som till exempel ta emot dem i våra hem eller låna dem pengar, om vår ekonomiska situation tillåter det.

Vi vet alla att när man lånar ut något så finns alltid risken att det inte lämnas tillbaka, men när den andre är en vän så är det gärna en risk man tar. Detta förtroende är dock inte alltid välplacerat, vilket historien om den här kvinnan som avreagerar sig på Mumsnet.

via The Sun

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

En kvinna vände sig indignerat till Mumsnet för att berätta om sitt missöde med en vän. kvinnan hade lånat ut 4600 euro till en vän som var i ekonomiska svårigheter på grund av ägaren till hennes bostad. Huvudpersonen hade själv hyrt ut sin lägenhet och flyttat hem till sina föräldrar för att spara pengar till att köpa sig ett hus, så hon hjälpte gärna sin vän med ett lån.

Men kvinnan började snart ångra sig, hennes vän gjorde ingenting för att betala tillbaka lånet på det avtalade datumet. 
"Jag började förlora respekten för henne eftersom hon var långt efter det datum vi kommit överens om för återbetalning av lånet" skriver kvinnan. Men inte nog med det: vännen hade sagt att hon bara betalar tillbaka pengarna om hon får flytta in hos kvinnan i huset som hon tänker köpa.

Advertisement
Pixabay - not the actual photo

Pixabay - not the actual photo

"Jag vill absolut inte bo ihop med henne efter hennes sätt att bete sig på" säger kvinnan, och tillade bittert att hon ångrar att hon hade berättat om sina planer för vännen, som spred ut det bland alla hennes vänner och bekanta.
Webbanvändarna visade stor solidaritet med kvinnan och uppmanade henne att göra allt för att få tillbaka pengarna: "hon är inte din vän" var det många som kommenterade, en skriver också "vad du än gör, låt henne inte få som hon vill, hon kommer förmodligen ändå inte ge tillbaka pengarna till dig och det kommer bara att bli en hög med obetald hyra."

I sådana här fall är det viktigt att aldrig lita på någon, inte ens sina närmaste vänner. Har du någonsin varit i en liknande situation?

Advertisement