Nu lanseras amfibiehusvagnen som förvandlas till en motorbåt och möjliggör camping på vattnet

av Titti Carlberg

11 Oktober 2022

Nu lanseras amfibiehusvagnen som förvandlas till en motorbåt och möjliggör camping på vattnet
Advertisement

Föreställ dig att du har svårt att komma överens med din partner över vilken sorts semester ni ska resa på: du vill uppleva ett campingäventyr, men din partner drömmer om en båtsemester, alltid på vattnet. Naturligtvis blir det svårt att kompromissa när det gäller semesterfrågan: det är det ögonblicket vi ser fram emot under hela året och när det äntligen är dags är vi inte villiga att ge upp vår drömsemester.

Nu lanserar ett tyskt företag som möjliggör att alla vänner (eller åtminstone nästan alla) kan komma överens: en husvagn som kan förvandlas till en båt. Äntligen kommer det att bli möjligt att campa på det öppna havet!

via The Sun

Advertisement
caracat.de/Instagram

caracat.de/Instagram

Ett tyskt husvagnsföretag har designat historiens första amfibiehusvagn: den heter Caracat och man kan förvandla den till en husbåt på ett ögonblick. Tanken bakom denna innovation föddes hos företagsgrundarens dotter: varför ska man nöja sig med att ställa husvagnen på stranden vid havet eller sjön? Vad bra det skulle vara om man kunde köra ut den mitt i vattnet.

Caracat 860 föddes som en husvagn som vid behov kan förvandlas till en catamaro med elmotor tack vare ett utdragbart däck. Om du föredrar kan du välja att förlita dig på en vanlig dieselmotor och den finns i tre olika storlekar, med priser från 130 000 euro till 260 000 euro. De är alla utrustade med värme och luftkonditionering och rymmer 4 till 6 personer.

Advertisement
caracat.de/Instagram

caracat.de/Instagram

Alla tillgängliga beslag är utrustade med bekvämligheter. Ytorna är perfekt omhändertagna in i minsta detalj med lyxiga ytor. Köket är fullt utrustat och inkluderar en spis, kylskåp, mikrovågsugn och en hylla för vinflaskor, medan loungen har en platt-tv och ett Bluetooth-ljudsystem. Badrummet har en dusch och en ekologisk toalett som omvandlar avfallet till aska och vattenånga, på taket sitter det solceller som gör dig energioberoende och för den lyxigaste miljön även ett vardagsrum i skuggan med ett golv i teak.

Tack vare Caracat 860 kommer du att kunna köra på floder och kanaler, och även till havs, utan ett nödvändigt nautiskt körkort, så länge du inte tar dig alltför långt bort från kusten: ett bra sätt för en solsemester på vattnet, eller hur?

Advertisement