När du går in i ett hotellrum är detta de saker du bör rengöra innan du packar upp

av Titti Carlberg

21 Mars 2024

När du går in i ett hotellrum är detta de saker du bör rengöra innan du packar upp
Advertisement

När vi går in i ett hotellrum räknar vi med att det städas innan vi kommer. Även om det är städat, finns det dock några saker vi behöver "se över" och ta hänsyn till. Dessa.

Advertisement

Detta är varför man bör städa sitt hotellrum själv

Detta är varför man bör städa sitt hotellrum själv

Freepik

Allt i ett hotellrum ska förmedla "bekvämlighet" och "renlighet". Även om det är städat innan de nya gästerna anländer, lakanen är utbytta, föremålen dammade och allt ser nytt ut, så har det dock befunnit sig andra människor i rummet bara några timmar före din ankomst och det är för knappt om tid för att utgöra en djuprengöring.

Även om det återspeglar perfektion, kan några extra försiktighetsåtgärder vara användbara. Kort sagt, trots hotellpersonalens utmärkta arbete är det tillrådligt att rengöra vissa föremål själv. Var ska man börja?
Experterna föreslår att du redan innan du packar upp din väska och ordnar dina kläder i garderoben tar en inspektionsrunda utrustad med en rengöringsprodukt. Detta gäller, utan åtskillnad, för både prisvärda hotell som de lyxiga resorterna.

Advertisement

Rengör de föremål som ofta berörs i ett hotellrum

Rengör de föremål som ofta berörs i ett hotellrum

Freepik

Först och främst är det bra att börja med de föremål som berörs ofta i ett hotellrum: det första är utan tvekan handtagen, även det i badrummet och minibaren. Vem, efter en lång resa är inte frestad att se efter vad som finns i det lilla kylskåpet? Därför kan det vara värt att ta med desinficerande våtservetter eller ett specifikt rengöringsmedel för att eliminera kvarvarande smuts.

Därefter går du vidare till badrummet: handdukarna är förvisso tvättade, men vissa av oss föredrar att undvika risken att ta med dem hem: en förvisso noggran försiktighetsåtgärd som kan spara stort utrymme i resväskan, men efter duschen kan det vara att föredra en egen handduk snarare än den som använts av andra människor, även om den är ren. Inte nog med det: toaletten måste också spegla maximal renlighet. Det bästa är att sänka toalettlocket och spola ett par gånger, sedan rengöra sitsen och gå vidare till hygienen av kranar och duschmunstycket. Undvik också att placera dina produkter på badrumshyllan, utan lämna dem i din necessär. Om du vill vara supernoggrann ska du inte lämna din tandborste i sikte!

Det värsta föremålet på ett hotellrum: fjärrkontrollen

Det värsta föremålet på ett hotellrum: fjärrkontrollen

Pexels

Låt oss sedan gå vidare till resten av rummet: förutom handtagen är det tillrådligt att desinficera andra ofta vidrörda föremål som strömbrytarna, telefonen på nattduksbordet för att kontakta receptionen och framför allt fjärrkontrollen: ingen avstår från sällskapet av TV:n i rummet, därför innehar detta föremål det obestridda rekordet! Om det finns filtar eller prydnadstäcken på sängen är det bättre att lägga undan dem: de är bara där för estetiken och även om de är rena representerar de en behållare för damm och smuts som vi klarar oss bra utan. När det gäller lakanen är det samma sak som med handdukarna: du kan välja att ta med hemifrån, även om det kan verka obekvämt. 

Slutligen bör det ägnas särskild uppmärksamhet åt föremål som glas, koppar, kaffebryggare och vattenkokare: innan du använder dem för att förbereda drycker, om du verkligen vill göra det, diska dem först med en tvål eller diskmedel, skölj under en stråle med hett vatten för att eliminera kvarvarande bakterier. Vid det här laget kan du äntligen njuta av din vistelse, även om det är en sista sak kvar att göra: kontrollera badrumsspegeln för att verkligen bli säker på att du kan koppla av!

Advertisement