Dålig lukt från toalettstolen: bikarbonat är en utmärkt allierad

av Titti Carlberg

22 September 2023

Dålig lukt från toalettstolen: bikarbonat är en utmärkt allierad
Advertisement

Ett av de viktigaste rummen i en bostad är badrummet. Ett hus kan inte vara utan detta, och det är därför det alltid måste hållas rent. Den grundläggande aspekten är faktiskt att hålla toaletten ren och väldoftande. Detta är viktigt, inte bara av estetiska skäl, utan också för allmän hälsa och välbefinnande.

Det är nödvändigt att ständigt göra ren både badrummet och wc-stolen eftersom det kan samlas en hög med skadliga bakterier och organismer, som kan orsaka infektioner och hälsoproblem om vi kommer i kontakt med dem. Att sanera denna miljö är också viktigt eftersom dålig lukt kan spridas vilket skulle göra det omöjligt att gå in i badrummet. Av denna anledning tillbringar vi ofta timtals på att få denna miljö att skina, men i vissa fall verkar det vara en hopplös uppgift. Det finns dock ett hemligt knep: låt oss se vad det går ut på.

Advertisement
Pexels

Pexels

Rengöring av badrum och toalettstolen är nödvändigt för att förhindra sjukdomar, men också för att eliminera eventuell dålig lukt. Det senare, särskilt i små miljöer, kan spridas.

Produkterna på marknaden är naturligtvis tillverkade med kemiska ämnen, så av denna anledning är det bättre att använda en produkt som alla känner till men som få vet är kapabel till att effektivt rengöra och parfymera toaletten och badrummet.

 

Om du vill känna en ren och fräsch doft när du går på toaletten i ditt hem måste du ta till en specifik ingrediens, som få människor vet vad den kan användas till. Låt oss se vilken.

Advertisement

Hemligheten med att få toaletten att dofta fräscht

Hemligheten med att få toaletten att dofta fräscht

Curioctopus

Ofta när man städar badrummet kan man omedelbart känna en doft av rent, men vartefter minuterna passerar bleknar denna doft och man blir tvungen att städa på nytt. Uppmärksamheten är nästan alltid inriktad på toalettstolen, eftersom det kan hända, trots noggrann sanering, att dålig lukt uppstår.

För att få toalettstolen att lukta gott är det bara att använda bikarbonat vilket neutraliserar dålig lukt. Häll ett mått i botten av toastolen och låt det lösas upp så försvinner den dåliga lukten.

En annan lösning: eterisk olja

En annan lösning: eterisk olja

Marco Verch Professional/Flickr

Du kan skapa en blandning av dofter med eteriska oljor, vars syfte kommer att vara att neutralisera dålig lukt och samtidigt avge en god lukt, som kommer att spridas i hela bostaden. Att göra den här lösningen är enkel: häll en flaska eterisk olja (vanligtvis väljer folk doften av lavendel, mynta eller citron) i en sprayflaska och använd det när du rengör toalettstolen.

Har du någonsin använt någon av dessa produkter?

Advertisement