Det ofelbara medlet för att förhindra att kläderna i garderoben luktar illa

av Titti Carlberg

26 September 2023

Det ofelbara medlet för att förhindra att kläderna i garderoben luktar illa
Advertisement

Garderober har en grundläggande roll i alla bostäder. Utan dem skulle man så fort man kliver in i en bostad mötas av oordning, kläder skulle vara utspridda över hela huset. Så, med garderober kan kläderna förvaras i ordning och snyggt upphängda.

När man ska gå hemifrån är det bara att öppna garderoben och välja vilka kläder man ska bära, men i vissa fall, kan det hända att man känner en dålig lukt från kläderna i garderoben, det plagg man har valt kanske har hängt i garderoben under en för lång tid och fått en typisk "instängd" lukt. 
Det finns dock ett ofelbart botemedel för att förhindra att kläder luktar illa . Låt oss se vad det handlar om.

via Comfort World

Fukten

Fukten

Pixnio

Många människor vill ha en perfekt och väldoftande garderob, men problemet finns alltid runt hörnet, det kan hända att klädesplaggen avger en dålig lukt och därmed känner man sig tvingad att byta ut dem. Av denna anledning är det nödvändigt att fundera på en lösning.

En av de vanligaste lösningarna till dålig lukt i garderoben är mögel, vilket orsakas främst av fukt. För att åtgärda detta är det först och främst viktigt att tömma garderoben och noggrant kontrollera hörnen. Så fort möglet har identifierats måste omedelbara åtgärder vidtas med blekmedel och varmt vatten

I förebyggande syfte, mot att det bildas mögel, och för att alltid ha en fräsch doft i garderoben måste man undvika att hänga in fuktiga kläder och använda en specifik produkt: natriumbikarbonat.

Advertisement

Lösningen för att eliminera dålig lukt: natriumbikarbonat

Lösningen för att eliminera dålig lukt: natriumbikarbonat

Pexels

Natriumbikarbonat har många egenskaper, varför det också är bra för att eliminera dålig lukt i garderoben. För att säkerställa att det absorberar all oönskad fukt måste du ta en behållare och hälla tre matskedar natriumbikarbonat i den och lägga på ett perforerat lock. Placera behållaren i garderoben. Detta kommer inte bara förhindra en unken lukt associerad till fukt, utan kommer också förlänga livslängden på klädesplaggen.

Ett alternativ till bikarbonat är vit vinäger som kan användas som luktborttagningsmedel. Att tillsätta en matsked vit destillerad vinäger till sköljmedel kan hjälpa till att minska lukter i nytvättade kläder. Att blanda vinäger, vatten och eterisk olja i en sprayflaska är också ett bra sätt att kontrollera lukterna i garderoben.

Håll kläderna fräscha

Håll kläderna fräscha

Magnus D/Flickr

Det finns sätt att förhindra att kläderna börjar lukta illa. Först och främst måste man alltid lämna lite utrymme mellan kläderna och framför allt se till att de är helt torra innan man hänger in dem i garderoben. Dessuutom skulle det vara bättre att förvara alla skor i ett skoställ och inte i garderoben tillsammans med kläderna. För övrigt kan man göra egna naturliga doftpåsar, som de med lavendel.

Kände du redan till dessa metoder?

Advertisement