Det hemgjorda knepet för att få handdukarna mjuka

av Titti Carlberg

19 September 2023

Det hemgjorda knepet för att få handdukarna mjuka
Advertisement

Handdukar är föremål som finns i varje individs hem och liv. De är element som alltför ofta tas för givna, de är inte bara användbara utan dessutom nödvändiga och grundläggande för personlig hygien. De används för att torka sig efter att man tvättat sig, de förs ofta över ansiktet och för den skull måste de vara mjuka, eftersom de annars kan irritera huden, men framförallt kan de sprida bakterier och andra skadliga organismer. För detta är det viktigt att de inte bara är rena utan också mjuka.

I vissa fall kan man tvätta handdukar i tvättmaskinen, men när de väl har torkat är de inte längre lika mjuka som tidigare. Det finns dock ofelbara metoder som säkerställer att de alltid är skonsamma mot huden.

Advertisement

Tillvägagångssätt

Tillvägagångssätt

Pexels

Det finns ett knep för att se till att handdukar behåller alla egenskaper de hade när de köptes, såsom mjukheten och förmågan att absorbera vatten. Den hemliga ingrediensen för detta är att tvätta handdukarna med citronsyra. Det sistnämnda är främst känt inom området hushållsstädning, men kan även användas som sköljmedel.

Att använda det är väldigt enkelt, lös bara upp 150 gram citronsyra i en liter vatten och rör om tills pulvret är helt upplöst. Tillsätt några droppar eterisk olja för att parfymera, du väljer själv vilken doft du vill ha. Nu är blandningen klar och allt du behöver göra är att hälla den i facket för sköljmedel. Efter tvätten kommer du att känna att handdukarna är väldigt mjuka.

Advertisement

Du kan också använda grovsalt

Du kan också använda grovsalt

Pexels

En ingrediens som de flesta har i sitt skafferi är grovsalt. Förutom i matlagningen kan detta även spela en grundläggande roll vid hushållsstädning. Faktum är att det kan även användas för att göra handdukar mjukare. Det gör ingen direkt verkan, men det lättar upp vattnets sammansättning, eliminerar kalk och andra mineralet. Detta gör att fibrerna i tygerna frigörs, vilket gör dem mjuka och samtidigt absorberande. Tillvägagångssättet är enkelt, häll ett halvt glas grovsalt i tvättmedelsfacket och temperaturen måste vara på minst 30° för att saltet ska lösas upp.

Den ofelbara Marseilletvålen

Den ofelbara Marseilletvålen

Pexels

Marseilletvål, när det handlar om städning och tvätt, kan den inte saknas. För att använda den räcker det med några få steg. Fyll helt enkelt en sked med dess flingor och lägg dem i tvättmedelsfacket eller till och med direkt i trumman. Detta kommer att göra handdukarna inte bara väldoftande, utan också härligt mjuka.

Vilken av dessa metoder använder du?

Advertisement