En ofelbar metod för att få gummitätningen på kylskåpet att se ut som nytt

av Titti Carlberg

19 September 2023

En ofelbar metod för att få gummitätningen på kylskåpet att se ut som nytt
Advertisement

En av de vitvaror som inte får saknas i ett hem är kylskåpet. Från det ögonblick det uppfanns förändrades individernas liv, eftersom det tillät bevarande av produkter. Om man tidigare var tvungen att köpa färska livsmedel varje dag förändrades sättet att handla avsevärt med kylskåpet.

Syftet med kylskåpet är att kyla och förvara livsmedel i en kontrollerad temperatur. En grundläggande roll för att göra det möjligt har gummitätningarna, vilka förhindrar att kall luft strömmar ut och därför säkerställer att produkterna inte genomgår plötsliga temperaturförändringar.

Tätningarna har dock en udda form och därför hamnar de lätt smuts mellan deras inlopp, men det finns en ofelbar metod för att få dem att se ut som nya igen.

Låt oss se vilken.

Advertisement

Gummitätningens uppgift

Gummitätningens uppgift

Curioctopus

Gummitätningen i kylskåper spelar en avgörande roll. Dess funktion är inte bara att hålla maten fräsch, utan framförallt att se till att vitvaran fungerar effektivt. Faktum är att de gjordes på ett sådant sätt att de ska fungera som en hermetisk tätning som ska hindra varm luft att komma in och kall luft från att strömma ut.

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

Gummitätningen är naturligtvis gjord av gummi eller liknande material och finns runt kylskåpsdörren. Dess form är mycket speciell, faktum är att den har veck, vilket gynnar spridningen av skräp som hamnar i vecken. Dessutom tenderar materialet att gulna. Dessa två aspekter gör det nästan omöjligt att få dem att se som nya ut, men det finns ett sätt att förvandla dem från smutsgula till vita.

Det finns knep som gör det möjligt att optimalt göra ren gummitätningen. Naturligtvis är det en mormors huskur. Låt oss se vad den innehåller.

Tandborste och tandkräm

Tandborste och tandkräm

Steve Buissinne, South Africa/Wikimedia Commons

Du behöver inga rengöringsmedel. Allt du behöver finns med all säkerhet redan i ditt hem, det vill säga en tandborste och tandkräm. Men innan du börjar med rengöringen måste du tömma och stänga av kylskåpet. Detta är viktigt för att hålla livsmedlen fräscha och förhindra att det utvecklas bakterier. Efter att ha rengjort hyllorna ordentligt är det dags för gummitätnigen. Ha på lite tandkräm på en gammal tandborste och gnugga den mot gummitätningen, på ett ögonblick kommer den att se ut som ny.

Applicera detta och du kommer inte att bli besviken.

Advertisement