Hur man får perfekt lena fötter utan att gå till fotvården

av Titti Carlberg

25 September 2023

Hur man får perfekt lena fötter utan att gå till fotvården
Advertisement

Kroppsvård är viktigt. Vår kropp behöver ständigt känna sig omhändertagen, den behöver förstå att vi tar hand om den. För att göra detta går många till specialister, de som fixar sin hållning genom stretching, eller får massage på ett skönhetscenter. På det senare kan man även få händer och fötter "fixade". Framförallt har de senare en mycket viktig roll, eftersom de är grunden för kroppen och grundläggande för promenader. Att ta hand om dem är avgörande, särskilt med tanke på den roll de spelar i vårt liv.

Faktum är att det finns många människor som tar hand om sina fötter dagligen för att de alltid vill ha dem perfekta. Men man kan dock inte gå till ett skönhetscenter så ofta, utan det blir nästan nödvändigt att lära sig behandla dem själv. Det finns en metod för att göra fötterna perfekt släta utan att gå till fotvårdssalongen. Låt oss se den.

Fotvård

Fotvård

Pixnio

När temperaturen stiger påverkas även fötterna i stängda skor. Av denna anledning bestämmer vi oss, för det mesta, att lita på sandaler och öppna skor. I dessa fall vill vi visa upp perfekta fötter, så innan vi börjar använda dessa skor beställer vi tid på ett skönhetsenter eller fotvården, men detta kräver tid och pengar. Det är heller inte känt vilka produkter som används, så av denna anledning skulle det vara bäst att ta hand om sina fötter själv.

Faktum är att det finns en naturlig behandling som kan göras bra på egen hand hemma. Låt oss se hur man gör den.

Advertisement

Kokosfett eller olivolja för lena fötter

Kokosfett eller olivolja för lena fötter

Alan-Cottey-W-M/Wikimedia Commons

För att påbörja behandlingen av dina fötter behöver du gå till livsmedelsbutiken och köpa allt som behövs. Många av ingredienserna finns dock förmodligen redan i de flesta individers skafferi. Låt oss nu se hur man skapar ett medel som gör fötterna lena och rena på ett naturligt sätt. 
Detta är vad du behöver:

  • Ett glas strösocker
  • Olivolja eller kokosfett
  • Eterisk olja pepparmynt

Alla dessa produkter kan mycket väl fnnas i varje individs skafferi, men om något saknas är det lätt att hitta det i vilken livsmedelsbutik som helst.

Häll ett glas strösocker i en skål med vatten, tillsätt lite olivolja eller kokosfett, blanda tills du får en grynig konsistens. För att göra blandningen väldoftande kan du lägga till några droppar eterisk pepparmyntolja. Blandningen bör sedan överföras till en flaska.

Denna lösning kan användas som exfoliant, fuktkräm eller lugnande för fötterna.

Det går även bra med kaffe

Det går även bra med kaffe

Curioctopus

En annan mycket användbar ingrediens för att göra en fotskrubb är kaffe, tillsammans med några få ingredienser:

  • 1 glas malet kaffe
  • 2 skedar farinsocker
  • 1/2 glas kokosfett
  • 1 tesked äkta vaniljextrakt

Värm kokosfettet i en kastrull tills det har smält helt. När konsistensen har uppnåtts ska du tillsätta kaffet och vaniljextraktet. Efter att blandningen har smält helt ska du ta bort kastrullen från spisen och låta det svalna, slutligen tillsätter du farinsockret. När alla ingredienser är blandade är det bara att massera in den på fötterna och sedan skölja av.

Har du någonsin provat en av dessa behandlingar?

Advertisement