Han får böter för fortkörning: bifogat finns en bild med hans hund vid ratten

av Titti Carlberg

09 April 2022

Han får böter för fortkörning: bifogat finns en bild med hans hund vid ratten
Advertisement

"Det är inte vad det ser ut som" är en fras som vi får höra alltför ofta, särskilt av de som försöker rättfärdiga en inte särskilt ädel situation. Men ibland är faktiskt inte situationen som den verkar: en slump kan få oss att uppfatta en version av situationen som är långt ifrån verkligheten. Det är vad Don Kylian berättar på Twitter, en man som la upp en bild som visade böterna och fotografiet på en hund bakom ratten. Varför var det en hund som körde?

Det händer ofta mycket konstiga saker, men den här gången "är det inte som det verkar".

via Daily Star

Advertisement
Armendaus03/Twitter

Armendaus03/Twitter

De flesta av oss har någon gång fått böter i brevlådan: så fort vi ser avsändaren förstår vi direkt vad det är. Vad har vi gjort den här gången? Vi har förmodligen överskridit hastighetsgränsen utan att märka närvaron av en lurande fartkamera. 

Det var vad som hände Don Kylians morbror: han satt i bilen med sin hund och fick böter på cirka 50 euro för fortkörning. Men bifogat, tillsammans med böteslappen, fanns det ett foto på föraren: mannens hund. Systersonen sa att han trodde "det kan inte vara sant", och han trodde att morbrodern var lika förvånad som han över bilden.

Advertisement
Not the actual photo - Wikipedia

Not the actual photo - Wikipedia

Men fotot var verkligt, även om det faktiskt inte är hunden som kör bilen. Förarens systerson förklarade faktiskt att det från biden verkar som att det är hunden som kör, men i verkligheten var det inte så: hunden hade hoppat upp i famnen på sin husse precis i det ögonblicket som fartkameran knäppte fotot för att föreviga fortkörningen. 

Vanligtvis sitter hunden fast i ett säkerhetsbälte som tvingar den att sitta still, men just den dagen hade ägaren glömt att fixera bältet.

"Det roliga är att den låg kvar i hans knä i bara ett par sekunder", säger systersonen: de sekunderna räckte för att knäppa en nästan overklig bild. Föraren bestred inte böterna - trots att bilden inte förevigade honom - eftersom han var medveten om att han hade gjort ett misstag, både när det gäller att överskrida hastighetsgränsen och att inte ha sitt djur fastspänt. Han betalade alltså boten och vi undrar vad myndigheterna tänkte när de tittade på den bifogade bilden.

Advertisement