x
En 180 kg tung Manta hoppar plötsligt…
En niobarnsfar som är i ekonomiska svårigheter förvandlar 200 pund till ett imperium på 14 miljoner Flickvännen berättar att hon är med barn, men hon vet inte om att han har genomgått en operation för att inte bli pappa

En 180 kg tung Manta hoppar plötsligt upp på båten och föder ungar

01 Augusti 2022 • Av Titti Carlberg
10.640
Advertisement

Fiske är en mycket vanlig sysselsättning som uppskattas av många, vilka ser det som en skön avkoppling och en stunds vila. Det finns de som älskar att fiska i ensamhet, de som älskar det i grupp och de som har det som yrke.

April Jones vet detta väl, hon är ofta ute vid Alabamas kust i USA för att fiska med sin man och son. Under en av dessa fisketurer hände det dock en tveklöst märklig sak: en stor fläckig manta på en och en halv meter och drygt 180 kilo hoppade ombord på deras båt. 

På båten gav mantan liv åt sina barn. Låt oss se hur det gick.


Scenen som denna familj bevittnade är verkligen ingen som man ser varje dag. En manta som vägde runt 180 kilo hoppade plötsligt upp på deras båt och födde fyra ungar.

Huvudpersonerna i denna märkliga berättelse, tillsammans med djuret, är April Jones, 34, hennes man, hennes svärfar och hennes son, och de deltog i evenemanget Deep Sea Fishing Rodeo.

Kvinnan var på väg att åka ifrån just det området vilket hon var säker på inte var optimalt för fiske, när den gigantiska mantan landade på båtens akter. Jones säger att hon trodde att havsdjuret hoppade upp på grund av en remora, eller en sugfisk, fäst på dess mage. Men så var det inte.

Kvinnan försökte knuffa henne av båten men utan framgång, så hon hällde hela tiden vatten över henne istället, och mantan var där av en väldigt allvarlig anledning. Hon skulle föda sina fyra ungar. Vikten på mantan skapade dock problem på båten så Jones och henes familj skyndade sig till närmaste brygga. 

Förklaringen till den förestående födseln kom från en expert som sa: "Det är inte ovanligt att vilda djur föder när de känner sig obekväma eller hotade. Detta är definitivt en anpassning som ger föräldrarna en bättre chans att föra över sina gener till avkomman".

Det krävdes fyra starka män för att knuffa mantan tillbaka till säkerheten i havet. Hennes små skänktes till ett laboratorium för forskning om arter.

Vilken otrolig historia, eller hur?

Tags: DjurWtfBerättelser
Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack