En lantbrukare hittar några annorlunda svarta ägg: djuret som hade lagt dem är exceptionellt

av Titti Carlberg

07 September 2023

En lantbrukare hittar några annorlunda svarta ägg: djuret som hade lagt dem är exceptionellt
Advertisement

Annorlunda ägg som hittas i trädgården kan säkert vara spännande. En amerikansk lantbrukare hade plötsligt mitt framför sina ögon, på sin mark, ägg svarta som kol...

Det var inget han någonsin sett tidigare, trots sin erfarenhet i branschen, så han började söka svar genom att grundligt undersöka vilket djur äggen kom från? Hur hade de hamnat på hans egendom? 
Låt oss upptäcka det tillsammans.

via Facebook

Advertisement

Mystiska ägg

Det är inte alla fågelarter som lägger samma sorts ägg som en annan, vissa arter är så pass sällsynta att deras ägg får unika egenskaper speciella former och färger, till den grad att de är värda mycket höga summor.

Lantbrukaren såg dessa ägg av en slump, vilket gjorde honom nyfiken.

Äggen var väldigt annorlunda mot de vanliga vita och bruna han alltid hade sett tidigare. Dessa var kolsvarta, vilket för honom verkade omöjligt, ändå så befann han sig framför dem. Så han började fråga runt bland sina grannar och experter inom fjäderfäsektorn.

Det kom fram att fågeln som hade lagt dessa ägg var av en sällsynt hönsfågel! 

 

Advertisement

Det sällsynta djuret och dess svarta ägg

Faktum är att en av hans grannar ägde flera exemplar och tydligen hade ett av hans höns rymt och hamnat hos vår huvudperson.

Den mycket sällsynta hönsfågeln är av arten Ayam Tsemani. Inte bara dess ägg, utan också hela varelsen är estetiskt svart till färgen. Men det är inte allt: även dess inälvor och klor har samma mörka utseende, svart som natten!

Denna hönsfågel kommer ursprungligen från Indonesien, en legend säger att den vördades som en helig varelse av invånarna på den indonesiska ön Java, som avgudade och beundrade dess extraordinära egenskaper.

Och de hade faktiskt inte fel i det: Ayam Tsemani ägg har ett högt proteininnehåll och tack vare dess näringsegenskaper föds de upp till livsmedelsändamål. Det sägs att dess näringsegenskaper är överlägsna de hos de mer vanliga vita och bruna hönsfåglarna.

Kände du redan till detta?

Advertisement