En elefanthona och hennes unge jagas bort med eld: avskogningen hade tvingat dem att röra sig mot åkermarkerna - Curioctopus.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En elefanthona och hennes unge jagas…
12 tatueringar som är så speciella att de förtjänar ett pris för sin originalitet 14 foton av fascinerande suckulenter som vi sällan får se

En elefanthona och hennes unge jagas bort med eld: avskogningen hade tvingat dem att röra sig mot åkermarkerna

Advertisement

På grund av det alltför vanliga problemet med avskogning i det asiatiska landet Indien, tvingas många av de vilda djur som bor i dessa tusenåriga skogar att migrera till mer ofördärvade platser, där de kan bo i sitt naturliga habitat enligt sina egna behov och krav, långt från människans skadliga aktivitet. Till exempel, bland de djur som lider mest av följderna av avskogningen i Indien är elefanterna och deras ungar; de jagas ofta bort på ett brutalt sätt av lokalbefolkningen. 

Bilderna vi ska visa er togs av fotografen Biplab Hazra, vars mål är att öka medvetenheten om den situation elefanterna befinner sig i på grund av att deras habitat håller på att utplånas. Fotografierna visar en plågsam händelse från Bishnupur, där några arga invånare började kasta brinnande facklor på elefanterna som gick förbi på vägen, för att jaga iväg dem. 

Elefantmamman och hennes unge springer livrädda till andra sidan vägen; detta är inte ett ovanligt beteende i Indien, där många lokala bönder använder brinnande facklor för att helt enkelt jaga iväg elefanterna från deras skörd och från den arbetade jorden. Men dessa bilder visar en grymhet som inte på något sätt kan rättfärdigas. 

Advertisement

Det här ofta grymma förfarandet förklaras i ett uttalande av fotografen Hazra i The Indipendent: "Detta äger rum eftersom boendena i byn måste rädda sina skördar. Det finns många ställen i bebodda områden där elefanter passerar. Jag försöker visa detta och sprida mina bilder för att öka allmänhetens medvetenhet i frågan".

I medel ägnar elefanter upp till 19 timmar om dagen till mat och de producerar cirka 100 kg dynga om dagen. Medan byns invånare gör allt för att jaga iväg dem från sina skördar, är gödslet de ger ifrån sig avgörande för att sprida de grobara fröna och de är avgörande för att bibehålla skogarnas och gräsmarkernas hälsa.

En helt naturlig fördel som det dock verkar som att invånarna i den här indiska byn inte helt har förstått, i och med att de föredrar att jaga iväg elefanterna på barbariska sätt som är farliga för dessa fantastiska djur.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack