Hon klarar sig inte längre än 24 timmar utan McDonald's: folk säger att jag luktar frityrolja

av Titti Carlberg

30 April 2023

Hon klarar sig inte längre än 24 timmar utan McDonald's: folk säger att jag luktar frityrolja
Advertisement

Det är ingen ide att förneka det, den så kallade skräpmaten, även om den inte rekommenderas, är en stor frestelse för många. Även de som försöker hålla sig till en hälsosam och balanserad kost, unnar sig då och då en alternativ snabbmatsmåltid baserad på hamburgare och pommes frites, men utan att överdriva. 

Sedan finns det folk som huvudpersonen i vår artikel som har ett verkligt "beroende" av den här typen av mat och spenderar drygt tvåtusen pund om året på McDonald's.

via Delecious Food

Darcy Hutchinson/Linkedin

Darcy Hutchinson/Linkedin

Darcy Hutchinson är verkligen inte den enda som gillar den berömda snabbmatskedjan, men hon rankas bland de mest hängivna: den unga tjugotvååringen från Manchester, England, kan inte sluta med snabbmat. Att hänge sig åt en välsmakande måltid då och då, även om det anses ohälsosamt är verkligen inget problem, men Darcy klarar sig inte mer än 24 timmar utan att gå till McDonald's, hon spenderar cirka 30 pund i veckan på sin favoritmat, som hon äter antingen till frukost, lunch eller middag nästan varje dag.

"Att passera förbi den lockande doften av nystekt välsmakande är en frestelse jag sällan kan motstå" säger Hutchinson, som arbetar som innehållsskapare. "En cheesburger för 99 pence övervinner lusten för hemlagat. Det finns en McDonald's väldigt nära min bostad. Jag föredrar en McChicken framför en pestopasta fyra kvällar i rad."

Hennes passion för snabbmat började för fyra år sedan när hon gick på universitetet som ett snabbt och enkelt alternativ till en hemlagad maträtt. Denna vana har gett henne ett ovanligt smeknamn: "alla kallar mig McDarcy, jag fyller min sopkorg på kontoret med McDonald's kartonger och alla säger till mig att det är ohälsosamt att äta snabbmat så ofta, men hur pass farligt kan det vara?"

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Darcy förklarar sin matrutin"Varje morgon köper jag en foccacia med bacon och ost för 1,98 pund. Det är färre än 300 kalorier och jag klarar mig bra på den fram till lunch, när jag beställer en Big Mac, medan mina kollegor äter sin tråkiga mat". Även om hennes diet anses vara felaktig av omgivningen, säger den unga kvinnan att hon är i bra form och inte ens har en finne i ansiktet.

Inga negativa konsekvenser alltå, förutom en: "Folk säger att jag luktar som oljiga Big Mac. Varje gång jag äter det fastnar lukten på mina kläder och sitter kvar i flera dagar. Min rumskamrat har vant sig vid det nu. Men faktum är att maten känns så oljig att jag behöver en dusch efter att jag ätit."

Skulle du klara av att äta snabbmat varje dag?

Advertisement