Modell på en vuxensajt blir utkörd från stormarknaden på grund av sina kläder

av Titti Carlberg

28 April 2023

Modell på en vuxensajt blir utkörd från stormarknaden på grund av sina kläder
Advertisement

Klädesplagg betraktas ofta helt enkelt som yttre manifestationer av ens karaktär, för det mesta beskriver sättet att klä sig en persons inre mycket mer än ord. Just därför bör vi alla vara fria att klä oss som vi vill, även om det finns det som anses vara begränsningar, baserat på var de befinner sig. Men är det rätt att behöva begränsa sin personlighet och byta kläder för att man annars riskerar att påverka andras moral?

Huvudpersonen i vår berättelse är modell på en vuxensajt, hon sparkades ut från stormarknaden för att hon var klädd i ett par för korta shorts. Låt oss se vad som hände.

via New York Post

Advertisement
kerolay_chaves/Instagram

kerolay_chaves/Instagram

Kerolay Chaves är en 21-årig tjej som arbetar som modell på en vuxensajt, genom sina profiler delar hon foton och videor som visar hennes dagliga liv. Det var via Instagram som hon ville berätta om det som hände henne när hon gick och handlade. 

För att gå till stormarknaden hade hon bestämt sig för att bära det hon ansåg var helt normala kläder, nämligen en crop topp och jeansshorts. Synd dock att de anställda och andra kunder inte verkade uppskatta hennes klädsel, eftersom hon blev ombedd att lämna stormarknaden då hon ansågs vara överdrivet avklädd.

"Jag hade precis gått in på stormarknaden för att köpa kakor när folket därinne började stirra på mig med dömande blickar för hur jag var klädd. Till slut bad en anställd mig att gå därifrån. Jag blev med andra ord utslängd på grund av min klädsel. Jag kände mig kränkt av hatet som skickades mot mig. Jag tror att alla fördomar jag fick slängda mot mig har att göra med rädslan för en frigjord kvinna som klär sig som hon vill. Tyvärr tvingas jag ta itu med detta beteende varje dag".

Advertisement
kerolay_chaves/Instagram

kerolay_chaves/Instagram

Inte ens hennes inlägg med berättelsen gick obemärkt förbi, i själva verket var det många människor som ingrep för att kommentera och understryka att det inte finns någon anledning att gå klädd så där: "det finns ingen sol inne på stormarknaden" och "du skämmer ut dig inför folk som är där med sina barn".

Vid sidan av kritiker fanns det dock även supportrar, som ställde sig på hennes sida eftersom vi alla bör vara fria att klä oss som vi vill.

Vad tycker du?

Advertisement