Hon får en gratis filler för läpparna: resultatet är katastrofalt

av Titti Carlberg

20 April 2023

Hon får en gratis filler för läpparna: resultatet är katastrofalt
Advertisement

Viljan att korrigera en liten estetisk defekt eller förbättra en del av sin kropp är en önskan som förenar många människor, som bestämmer sig för att välja behandlingar, mer eller mindre invasiva, för att uppnå målet. Resultaten är dock inte alltid som man förväntar sig och ibland kan de visa sig bli riktigt katastrofala: något liknande hände en amerikansk influencer som, i ett försök att få fylligare läppar, slutade med att bittert ångra sitt beslut. Låt oss se varför.

via LADbible

Advertisement

Jessica Burke, en tjugosjuåring från Los Angeles, ville ha mer voluminösa läppar så hon bestämde sig för att tillgripa filler sex gånger. Effekterna av denna procedur är i själva verket tillfälliga och måste upprepas efter en viss tid. Ett år efter sin sista behandling bestämde sig Jessica för att det var dags för en ny filler. Så när möjligheten till en gratis behandling dök upp tänkte hon att det var perfekt. Kvinnan hade nämligen tack vare en giveaway fått en gratisbehandling och hon tänkte inte låta den möjligheten gå förlorad.

Hon berättar dock själv att hon blev förskräckt när hon såg slutresultatet. Efter injektionen som utfördes av en läkare som hon aldrig hade träffat tidigare, märkte hon något konstigt, hennes läppar hade svullnat exponentiellt

"Jag vet ärligt talat inte vad som gick fel, jag har fyllt mina läppar flera gånger. Läkaren använde sig av det normala förfarandet, men när jag såg mig själv i spegeln kunde jag inte undgå att se att att mina läppar hade svällt ovanligt mycket."

 

Advertisement

Till en början trodde Jessica att det kunde bero på att det hade gått ett helt år sedan den sista behandlingen, "men när jag satte mig i bilen insåg jag att det inte var normalt. Jag gick tillbaka för att visa läkaren och han skrev ut steroider som inte gjorde annat än att förvärra mina läppar."

Dagen efter var hennes läppar fortfarande lika svullna, så hon bestämde sig för att helt avbryta behandlingen. Efter denna dåliga erfarenhet bestämde sig Burko för att varna sina follower och uppmanade dem att tänka sig för noga innan de bestämmer sig för liknande gratisbehandlingar.

"Utsätt dig aldrig för gratisbehandlingar, men var inte rädd att få dina läppar gjorda. Jag älskar att få mina gjorda, men jag kommer bara att göra det hos min betrodda läkare."

Efter att ha återfått sina läppars naturliga storlek, började influencern om från grunden. Orsaken till den onormala svullnaden hade varit på grund av att läkaren hade råkat komma ät en artär under injektionen, en förklaring som dock inte övertygade webbanvändarna:

"Om det var så skulle du ha fått en vaskulär ocklusion. Dina läppar skulle bli kritvita och du skulle känna en konstant intensiv smärta" var en av flera skeptiska kommentarer.

Vad tycker du om hennes upplevelse? Skulle du acceptera en gratis estetisk behandling?

Advertisement