Han äter nästan uteslutande bara choklad: är rädd för andra sorters livsmedel

av Titti Carlberg

05 April 2023

Han äter nästan uteslutande bara choklad: är rädd för andra sorters livsmedel
Advertisement

Att lyckas motstå choklad är inte alltid så lätt, även om det ofta är nödvändigt: söt mat är inte en bra allierad för hälsosam vikt och av denna anledning är det bättre att försöka konsumera det sparsamt. Det kan dock främja gott humör och då och då kan man tillåta sig att tillfredsställa gommen för att bota sorg. 

Mannen vi ska berätta om har dock gjort choklad till den enda ingrediensen i sin dagliga kost, eftersom han inte kan äta något annat. Låt oss ta reda på anledningen till detta.

via The Sun

Advertisement

Ashley Kean, 30, från Storbritannien, är tvungen att äta nästan bara choklad: sedan han var barn har hans matsmältning bara fungerat på vissa livsmedel så han blev tvungen att utveckla en mycket speciell diet som han följer även nu när han är vuxen. I hans diet ingår bara choklad, potatismos, frukt och yorkshirepudding. Varje år från januari till april, konsumerar han en stor mängd påskägg av choklad, mellan tre till sex om dagen.

Vad som för många skulle kunna vara det maximala uttrycket för girig lust har för Ashley blivit en irriterande begränsning: man tappar suget efter allt som konsumeras överdrivet ofta, till och med choklad.

Advertisement

Meet the dad who is forced to live on a diet of Easter eggs - and has already eaten more than 200 this year 😲 Ashley...

Pubblicato da Daily Record su Lunedì 3 aprile 2023

Mannen, som är tvåbarnspappa, skulle gärna vilja variera sin kost. Enligt läkaren är det inget fel på hans organ så hans matsmältningsbesvär kan vara psykologiska. Som barn, när han provade äta något annat, slutade de med att han kräktes upp den, därför har han utvecklat en stark rädsla för att prova något nytt.
"Min kost är väldigt tråkig och jag gillar det inte. Under årets första månader äter jag cirka 250 chokladägg för ett pund styck, i genomsnitt mellan tre till sex om dagen, beroende på hur hungrig jag är. I längden blir det mycket pengar som jag spenderar på att köpa dem."

De många medicinska undersökningarna han genomgått under åren har inte kunnat identifiera orsaken till problemet, men han har försäkrats om att dieten han följer inte har några negativa återverkningar på hans kropp. Ashley är helt frisk. Diagnosen undvikande/restriktivt matintagsstörning som leder till att individen inte tål vissa livsmedel, har dock postulerats.

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"Sett från utsidan är jag som vilken 30-åring som helst. Det är deprimerande, men detta är något jag har levt med i hela mitt liv. Jag äter en massa choklad, ändå är jag inte diabetiker eller annat, hur är det möjligt att allt är bra? Jag har gjort alla tester och de säger mig att alla mina parametrar är perfekta. Men det kan inte vara normalt, med tanke på min kost.".

Kean äter varken kött eller grönsaker: "Jag älskar potatismos, men jag äter inte pommesfrites eller bakad potatis. Jag har provat lite olika livsmedel under åren för att försöka ändra min kost lite, men jag är rädd att bli sjuk och vill undvika det. Innan jag fick barn stod jag inte ut med lukten av mat eller vid att röra den, men nu klarar jag att laga mat åt dem. Jag är nu vid en punkt att ge upp och acceptera att detta är min diet."

Hur skulle du känna dig i hans ställe?

Advertisement