Hon blir sminkad och får håret lagt innan förlossningen för att se bra ut på fotografier

av Titti Carlberg

25 Februari 2023

Hon blir sminkad och får håret lagt innan förlossningen för att se bra ut på fotografier
Advertisement

Det finns kvinnor som är särskilt angelägna om sitt utseende och ägnar sig åt att ta hand om sin estetik med stor uppmärksamhet. Det handlar inte bara om fåfänga och viljan att känna sig attraktiv, utan också om det mentala välbefinnandet som kommer av att se sig själv vacker.

För vissa skulle detta också hjälpa till att möta ganska krävande stunder med mindre stress: bland dem finns utan tvekan denna unga mamma som bestämde sig för att betala en makeup-artist och en frisör under värkarna för att kunna hantera förlossningen på bästa sätt.

via Wales Online

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

 

Carly Temple är en 23-årig trebarnsmamma. Under den första och tredje förlossningen ville hon ge sig själv en skönhetsbehandling för att möta den viktiga händelsen med bästa möjliga utseende. Anledningen? Hon ville inte se 'svettig' och trött ut på fotografierna som skulle tas direkt efter förlossningen. 

För att finna tröst under värkarna använde hon sig av en makeup-artist och en frisör för att vara perfekt sminkad och friserad. De två proffsen arbetade också vid tidpunkten då Carly krystade fram sin dotter Lettie.

Advertisement

Carly Temple is no ordinary mum. As the 23-year-old pushed away in hospital during labour, she had a beautician and a...

Pubblicato da Coventry Live su Martedì 21 febbraio 2023

Att känna sig vacker gjorde, enligt kvinnan, det lättare att hantera smärtan och föda utan alltför stora problem. Temple är faktiskt inte den enda som tycker att det är så: till och med Naomi Isted, kvinnan som applicerade makeup komplett med brunkräm och snyggade till frisyren även på sig själv före förlossningen sa: "det är alltför lätt att låta lathet ta över och sänka sin standard när man ska föda barn. Jag säger bara, om du inte vill anstränga dig är det ditt val.".

Enligt Naomi skulle därför att ge upp viljan att se bra ut under förlossningen vara synonymt med lathet, medan Carly istället sa att hon behövde sitt 'skönhetsteam' på sjukhuset för att 'må bra'. Så fram med lösögonfransar, läppstift och ögonskugga.

"För det mesta ser kvinnor svettiga ut efter förlossningen. Jag ville vara vacker för att må bra".
Den unga mamman hade redan utnyttjat dessa tjänster när hon fick sin förstfödda, JD.

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

När hennes andra barn, Slayton, föddes han inte Carly organisera sig i tid, eftersom det förlossningsögonblicket kom som en 'överraskning'.

"En av mina vänner är makeup-artist. Jag vaknade klockan 4 på morgonen för att hon skulle ha tid att sminka mig och åkte till sjukhuset vid 5:30. Jag ville se naturlig ut med en glödande hud. Värkarna pågick i drygt fem timmar, men jag behövde bara krysta en gång: när man är vacker mår man bra.".

Håller du med om det?

 

Advertisement