16 förvandlingar gjorda av frisörer som ger hemlösa ett nytt utseende

av Titti Carlberg

22 Februari 2023

16 förvandlingar gjorda av frisörer som ger hemlösa ett nytt utseende
Advertisement

Det är inte alla som prioriterar att ta hand om sitt utseende eller har råd att besöka frisörer eller skönhetssalonger. Bland dessa finner vi utan tvekan hemlösa personer, vars utseende oundvikligen försummas på grund av de förhållanden som de lever under. Det finns dock individer i världen som har ett hjärta av guld och bland dem finns utan tvekan Leandro Matias, en ung brasiliansk frisör, som bestämde sig för att erbjuda sina tjänster till några hemlösa och tar hand om deras utseende. 

Hans mål är att ge en andra chans till de som är mindre lyckligt lottade, utan personlig vinning. Inte nog med det: Leandro använder sig av sociala medier för att bjuda in andra att donera klädesplagg till hemlösa, och lanserar det som en inspirationskälla för många. Tre dagar i veckan går mannen ut på gatorna och letar efter folk att hjälpa, han bjuder in dem till sin salong och förvandlar dem till en bättre version. Låt oss se 16 av hans ädla verk.

via leandromatias1984/Instagram

Advertisement

1. Marcos

"Marcos, 40, hemlös och återvinningssamlare... låt oss hjälpa honom. Det är snart hans födelsedag, om någon skulle vilja skänka honom kläder, skor och matvaror för att fira den, så skulle jag bli väldigt tacksam."

Advertisement

2. Márcia

"Márcia är en 52-årig återvinningssamlare, hon vill arbeta med trädgårdsskötsel, låt oss hjälpa henne genom att dela detta."

3. Framtidstro

"För att jag tror på en bättre morgondag... låt oss hjälpa honom."

4. New look

"Godmorgon till er, här behövs det kläder, skor och hygienartiklar."

5. Krigstanten

"Den här damen heter Maria, hon är 63 år gammal och rotar i soporna för att överleva, hon är en krigarkvinna. Hon behöver möbler och livsmedel. Låt oss hjälpa henne, tack."

Advertisement

6. Oigenkännlig

"Låt oss hjälpa honom, han behöver verkligen vår hjälp... kläder, skor och livsmedel. Han bor på gatan och behöver ett arbete för att försörja sig."

7. En otrolig förvandling

Solbrännan klär honom och gör honom riktigt klassig!

Advertisement

8. Före och efter

"Ibland räcker det med att ge dem en möjlighet. Vi måste verkligen hitta ett arbete åt detta hemlösa par, de vill inget annat än att jobba för att kunna hyra en bostad och sluta bo på gatan... Låt oss hjälpa dem, de befinner sig i staden Sorocaba."

9. Som pånyttfödd

Han kan lätt misstas för en affärsman. Vilken elegans!

Advertisement

10. Grattis Leandro

"Gud hjäpe den här grabben att få möjligheten att leva i fred... grattis till den som räddade honom!" skriver en webbanvändare. Vi kan inte göra annat än hålla med.

11. Maria

"Ännu en Maria som har förvandlats. Jag skulle verkligen uppskatta om någon har förnödenheter och hygienartiklar att skänka till henne."

Advertisement

12. Modell

"Från hemlös till modell."

13. Débora

"Detta är Débora, hon är 36 år gammal, hemlös, ett offer för orättvisa... Låt oss hjälpa henne att få tillbaka sin dotter som brutalt ryckts ur hennes famn."

Advertisement

14. Mamma

"Idag föll skönhetsvalet på denna lidande mamma... hon hade inte besökt en frisörsalong på 48 år... Hennes 6-åriga son slutade gå efter att ha fått fel medicin... Snälla låt oss hjälpa dem."

15. En ung pappa

"Den här unge mannen behöver hjälp, om någon kan skänka kläder, skor och möjligen en docka som ser ut som figuren Frozen till hans dotter som avgudar Elsa... jag skulle verkligen uppskatta det."

Advertisement

16. Vacker

Det behövs inte mycket för att återfinna skönheten hos en kvinna, eller hur?

Vilken av dessa förvandlingar imponerade mest på dig?

Advertisement