Denna 77-åriga kvinna beslutade att gifta sig... med sig själv. Den fina videon på ceremonin

av Titti Carlberg

12 Juni 2023

Denna 77-åriga kvinna beslutade att gifta sig... med sig själv. Den fina videon på ceremonin
Advertisement

För många unga kvinnor är deras största dröm att en dag bära en vacker vit klänning för att gifta sig med personen de älskar. Detta är dock inte en dröm som slår in för alla och om livets djupa mening är att ge sin kärlek till sin nästa genom vänlighet och generositet, är syftet med detta också att kunna knyta an till sig själv och lära sig älska sig själv: bara på så sätt är det möjligt att kunna känna uppriktiga känslor för någon annan.

En 77-årig kvinna, efter att ha nått en viss punkt i sitt liv, bestämde sig för att det var dags att tacka sig själv och organiserade en känslomässig ceremoni för att gifta sig med sig själv.

via LADbible

Advertisement
 KCENNews/Youtube screenshot

KCENNews/Youtube screenshot

Dorothy Fideli har ägnat hela sitt liv till att försöka göra andra människor glada, spridit leenden och harmoni till alla hon träffat. Så, när hon nådde 77 års ålder och befann sig på ett äldreboende bestämde hon sig för att rikta all sin kärlek mot den enda person som trots att alltid funnits vid hennes sida: sig själv. 

Dottie, som är hennes smeknamn, ville fira sig själv för att hon försörjde sig i vått och torrt varje dag. För att göra det bar hon en traditionsenlig vit klänning och organiserade en riktig bröllopsceremoni på O'Bannon Terrace Retirement Community i Goshen, äldrehemmet som hon bor på, beläget i Ohio, USA.

"Jag tänkte: 'vet du vad? Jag har gjort allt annat. Så varför inte? Jag gifter mig med mig själv'." berättade kvinnan, som gifte sig omgiven av sin familj och sina närmaste vänner.

Den känslomässiga ceremonin, som ägde rum i närvaro av vänner och familj, förrättades av chefen för anläggningen, Rob Geiger, som omedelbart hade gått med på Dorothys begäran. 
"Hon är verkligen en fantastisk kvinna som är full av liv. Hon tänker alltid på andra och skänker mycket glädje." 

Advertisement

KCENNews/Youtube

Donna Pennington, Fidelis dotter, hjälpte till att organisera evenemanget med stor entusiasm, lagade mat och dekorerade rummet där ritualen hölls, hon köpte klänningen till sin mamma och tänkte på alla smådetaljer, inklusive tårtan. Hon skapade till och med en båge av ballonger, bakade hjärtformade kakor och gjorde smörgåsar i form av bröllopsklockor.

Dorothy, på sin speciella dag, såg strålande ut i sin vita klänning med långa skira ärmar och blomdekoration: "Jag var väldigt nervös, men efter ett tag kände jag bara lycka!" berättade hon. "Jag har alltid velat ha ett stort bröllop, men jag trodde att det var försent för mig. Jag kan aldrig tacka min dotter tillräckligt för att hon förverkligade min dröm. Jag sa till henne: 'Detta är det näst bästa som hänt mig, efter att ha blivit mamma till er.".

Kvinnan har utmanat och vunnit över alla gränser i sitt liv: fram till 75-års ålder kunde hon inte läsa, vilket hon lyckades lära sig helt själv, studerade till sent på kvällen och ägnade sig först och främst åt att förstå Bibeln.

"Jag är vid en punkt i mitt liv där det handlar om mig nu. Mina barn mår bra och ett av mina barnbarn väntar barn... de andra ska ta examen från college. Så nu är det upp till mig att göra vad jag vill.".

Vad tycker du om hennes historia?

Advertisement