Hon knäböjer framför brudgummen och svär att underkasta sig honom

av Titti Carlberg

01 April 2023

Hon knäböjer framför brudgummen och svär att underkasta sig honom
Advertisement

Varje par fastställer sina egna regler inom förhållandet och när de väl är gifta eller sammanboende sker rolldefinitionen spontant eller uppgjord mellan parterna. Men om det finns många kvinnor som vill ha ett jämställt förhållande, där båda makarna sköter hemmet och hushållssysslorna lika och fördelar arbetsuppgifterna lika, finns det andra kvinnor som är bundna till en mer "traditionell" syn på livet tillsammans. 

En brud blev uppmärksammad på webben för att ha tagit Bibelns ord bokstavligt, när hon befann sig framför altaret lovade hon total hängivenhet och underkastelse till sin man. 

via K/Youtube

K/Youtube

K/Youtube

Kvinnan, ursprungligen från Zimbabwe, stod framför altaret i sin vita klänning och sa att hon ville hedra Guds vilja genom att ägna sig helt åt sin man och ta hand om honom. Hennes önskan är att följa de heliga skrifterna, enligt vilka en kvinna ska ägna sig åt att sköta huset och stödja sin make i varje beslut han fattar.

Så hon knäböjde framför sin man och svor att underkasta sig honom, eftersom det enligt henne står så i Bibeln. Videon publicerades på sociala medier där bruden beskrev sig själv som "Psalm 31" och att hon anser att deras förening är något som går utöver känslan av romantisk kärlek, och snarare är en "gudomlig" vilja.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Mannen kommer att bygga deras hus och arbeta, medan hon kommer att följa "Kristi lära. Jag lovar och svär, förkunnar och förordnar, att jag ska vara en undergiven hustru åt dig" sa kvinnan. "Vi har en plikt att visa världen vad verkligt äktenskap är, vad Gud verkligen vill att det ska vara".

Kommentarerna från webbanvändarna var oundvikliga. Bland dem fanns det de som hävdade att de aldrig skulle knäböja framför en man, och de som höll med den unga bruden: "Så här behandlar en riktig kvinna sin man. Det är inte förtryck, det är inte slaveri, utan det är att hedra mannen som Gud har skapat åt oss"

K/Youtube

Vad tycker du om hennes underkastelse? Tycker du att hon har tagit ett klokt beslut eller tycker du att de bibliska orden, som hon påstår sig ha inspirerats av, bör ses i ett annat perspektiv?

Advertisement