Hennes pojkvän friar till henne, hon får honom att lämna tillbaka ringen: "Det var inte den jag ville ha"

av Titti Carlberg

21 Mars 2022

Hennes pojkvän friar till henne, hon får honom att lämna tillbaka ringen: "Det var inte den jag ville ha"
Advertisement

Frieriet är kanske det mest spännande ögonblicket i ett pars liv, tillsammans med själva löftesutbytet och ett barns födelse. En händelse som i den vanliga fantasin utspelar sig efter en lång väntan från kvinnors sida, som när de ser sina följeslagare knäböja så börjar tårarna rinna av känslor. Och männen? Tja, den svåra delen berör dem: förutom att välja rätt tillfälle och rätt plats - för att inte tala om deras ångest i samband med svaret, vilket inte alltid är uppenbart - måste de möta den känsliga saken att välja ringen. "Är detta den rätta? Kommer hon att gilla denna? Den där har jag inte råd med, hoppas hon gillar den här..." är det många som frågar sig.

Det är inte alltid som köpet uppskattasen kvinna berättade på TikTok att hon bad sin pojkvän att lämna tillbaka ringen som han hade valt åt henne.

via Tik Tok

@beefinnagain/TikTok

@beefinnagain/TikTok

Den unga kvinnan erkände att hon tydligt sagt till sin pojkvän att hon avskydde ringen som han gett henne. Hon sa det inte i samma ögonblick som han gav den till henne utan hon väntade en vecka innan hon bad honom lämna tillbaka den till butiken och köpa en annan. 

Med tanke på användarnas reaktioner, svarade kvinnan klart och tydligt att hon och Patrick, efter episoden, fortfarande är förlovade: faktumet att inte ha uppskattat förlovningsringen hade ingen negativ effekt på deras förhållande.

I klippet som delades på TikTok berättade hon hur historien utvecklades: "Patrick och jag har dejtat ganska länge och när jag tänkte på giftermål sa jag: 'Jag vill ha en ring med glorier. Jag vill ha små diamanter runt omkring en diamant. Jag bryr mig inte om storleken på diamanten, jag bryr mig inte om klarheten eller skärningen på den. Jag vill bara ha en gloria av diamanter runt en diamant."

När Patrick bestämde sig för att det var dags att fria, bad han inte om några kvinnliga råd, utan föredrog att sköta allt själv: resultatet, när han öppnade asken, knäböjd framför sin blivande brud visade han upp en ring med en väldigt stor diamant. Den liknade inte på något sätt den ring som flickvännen önskade sig.

Advertisement
@beefinnagain/TikTok

@beefinnagain/TikTok

"Det var en väldigt vacker ring, men det var inte den jag ville ha. Så efter hans frieri, när jag kom hem till min mamma och hon frågade mig om jag tyckte om ringen. Jag började gråta och sa: 'Nej, jag avskyr den och jag är tvungen att ha den på mig för alltid", berättar kvinnan.

Hennes mamma försökte övertyga henne att hålla ut i minst fem år efter den tiden skulle hon kunna be Patrick köpa en annan ring till henne. Men hon höll bara ut i en vecka, "för när du är förlovad frågar alla dig om det var den diamantringen du ville ha? Och varje gång är du tvungen att svara ja, den är fantastisk!"

Så sju dagar senare tog hon mod till sig och ringde sin pojkvän: "Jag sa till honom att jag skulle säga en sak som han skulle ha svårt att smälta. Jag avskyr ringen. Det är helt enkelt inte den jag vill ha och jag väntar gärna tills vi hittar en som jag gillar, jag vill bara att du ska veta det."

Patrick tog som tur var inte illa upp av hennes ärlighet, som idag lyckligtvis är hans fru, och han gav henne en drömring.

Vad tycker du, var det rätt av henne att vara ärlig?

Advertisement