Vänner sedan 30 år skapar en by där de kan bli gamla tillsammans

av Titti Carlberg

27 April 2023

Vänner sedan 30 år skapar en by där de kan bli gamla tillsammans
Advertisement

När man är barn och under alla uppväxtår etableras mycket viktiga vänskapsband, varav en del håller under en väldigt lång tid: för de lyckliga varar dessa relationer en hel livstid, de håller under förlovningar, äktenskap, arbeten, barn, i vissa fall även att flytta hundratals kilometer bort från varandra.

Det är inte alltid så lätt att ett förhållande hålls vid liv när livet tvingar oss isär, men när bandet är riktigt djupt är man villig att göra vad som helst för att göra det mer och mer fast med tiden: när man verkligen är säker på att vänner är familjen som man har valt, då möts varje ansträngning att vara nära dem med engagemang och glädje.

Killarna som vi ska berätta om har varit bästa vänner30 års tid och de har valt att åldras tillsammans.

via Littlethings

Advertisement
Llano Exit Strategy/Facebook

Llano Exit Strategy/Facebook

Fyra texanska par som har varit vänner i 30 år var helt säkra på att de ville tillbringa sina pensionärsår tillsammans och funderade på många olika planer för att lyckas, de bestämde sig till slut för att resa tillsammans, köpa en bit mark nära floden Llano, strax utanför Austin, planerna var att bygga ett stort hus för dem alla att semestra och bo i tillsammans efter pensioneringen. 

När de upptäckte Tiny House Movement, insåg de dock att den idealiska lösningen var en helt annan typ av boende. Vännerna kontaktade arkitekten Matt Garcia och bad honom om hjälp att förverkliga deras projekt.

Paren byggde hus på de 120 kvadratmeterna för var och en av dem och ett stort gemensamt utrymme bestående av ett kök, ett sällskapsrum att äta tillsammans i och för att utföra andra aktiviteter plus ett gästrum. De kallar sitt lilla samhälle för "The Llano Exit Strategy".

Advertisement

Varje byggnad är skapad med stor uppmärksamhet på hållbarhet, med låg miljöpåverkan och perfekt integrerad i miljön, samt designad speciellt för det hårda och torra klimatet i Texas. Den galvaniserade metallbeklädnaden tjänar till att låta solstrålarna studsa mot det, medan taket är utformat för att samla upp regnvatten i en gemensam bassäng.

Interiören är inredd med en blandning av industriell och rustik design, med en touch av modernitet tillsammans med den bekväma värmen från träbeklädnaden.
Ett verkligt perfekt hem att bo i, en perfekt liten by som bara bebos av de närmaste vännerna.

Skulle du också vilja skapa en liten by med dina vänner? Vem skulle du välja att göra det med?

Advertisement