Hon återupplivas efter 27 minuters hjärtstopp, ritar något på ett papper och skriver: "Der är på riktigt"

av Titti Carlberg

12 Augusti 2022

Hon återupplivas efter 27 minuters hjärtstopp, ritar något på ett papper och skriver: "Der är på riktigt"
Advertisement

Sociala medier låter dig dela egna erfarenheter, att berätta mycket personliga saker om dig själv och att delge starka vittnesbörd, som kan väcka stort intresse och olika frågor. Faktum är att om vi ofta tenderar att lägga upp bilder på inbjudande rätter, är ämnena i andra fall mycket mer känsliga.

I den här artikeln berättar vi om en kvinna som genomgått en djup och intensiv period: hon slutade leva i en dryg halvtimme, och visade efter en tid på sociala medier det hon hade upplevt vid återupplivningen.

via Flipboard

Advertisement

Tina Hines, bosatt i Phoenix, Arizona, drabbades av plötsligt hjärtstopp efter en utflykt i sällskap med sin make. Kvinnan var "livlös" i hela 27 minuter, varefter läkarna lyckades återuppliva henne. Det var Tinas systerdotter, Madie Johnson, som först berättade det på Instagram, hon publicerade en bild på sin tatuering och förklarade dess innebörd.

Tjejen berättade om att hon hade valt att pränta in på huden det meddelande som hennes moster hade ritat på ett papper efter återupplivningen"För drygt ett år sedan fick min moster Tina, en av de mest extraordinära och insiktsfulla människa jag känner, ett plötsligt hjärtstopp", skrev Madie som rubrik till inlägget. "De använde en hjärtstartare och det första hon gjorde när hon vaknade upp, oförmögen att prata eftersom hon var intuberad, visade hon att hon ville ha en penna och papper, i min kusins dagbok skrev hon 'det är på riktigt'. Människorna i rummet frågade 'vad är det som är på riktigt?' och hon pekade upp mot himlen med tårar i ögonen."

Advertisement

Hines hänvisar till livet efter detta, som hon säger att hon såg under de oändligt långa 27 minuterna då hon var borta. Den tacksamma systerdottern tillade: "Jag älskar dig moster! Ditt sätt att modigt älska Jesus och din nästa har förändrat mitt sätt att leva och älska.".

Tatueringen delades även på Facebook av tatueraren Suede Silver, och den lockade hundratals entusiastiska kommentarer. En del personer hänvisade till egna upplevelser: "Jag har sett det själv. Den vackraste känslan i världen. Jag var på en varm, ljus och vacker plats. Jag försökte nå några människor framför mig. Jag ville så gärna komma ikapp dem, men jag antar att min tid ännu inte var kommen, jag tror på detta.".

Enligt en studie som går tillbaka till 2013 kan hjärnan uppleva en ökad medvetenhet mot slutet. Doktor Himo, författare till studien, säger: "Många människor tror att hjärnan blir inaktiv eller hypoaktiv. Om något så är den mycket mer aktiv under den händelsen än under vaket tillstånd.".

Studien säger att denna typ av upplevelse beror på en ökning av hjärnans elektriska frekvens. Alla de som har upplevt detta är dock säkra på att det är verkligt, så pass att Hines har själv skrivit en bok om sin upplevelse, en upplevelse som förändrade hennes liv.

Vad tycker du om detta?

Advertisement