I hennes kramdjur finns hennes avlidna mammas hjärtslag: av misstag säljer hennes pappa den

av Titti Carlberg

23 April 2023

I hennes kramdjur finns hennes avlidna mammas hjärtslag: av misstag säljer hennes pappa den
Advertisement

Bland de mest populära leksakerna för barn finns nallar, barnen fäster sig lätt vid dessa kramdjur som om de vore varelser av kött och blod. Även under uppväxten förblir gosedjuret ett speciellt minne från barndomen, som innehåller ett stort sentimentalt värde.

Vår berättelse handlar om ett ovärderligt kramdjur, och det som gör denna nalle så värdefull är ljudet som är inspelat i den, det vill säga hjärtslagen från en mamma som inte längre finns, vars flicka är otröstlig efter att ha förlorat sin nalle. 
Men låt oss ta reda på mer.

via The Guardian

Advertisement
Pxhere-Non the actual photo

Pxhere-Non the actual photo

I dessa mer moderna leksaker finns det enheter som fram till för några decennier sedan var helt ofattbara, som att kunna spela in röster och återge dem. Tekniken har gjort det möjligt för en liten tjej på fyra år att få uppleva något unikt och speciellt: lagra hjärtslagen från sin mamma, som inte längre finns, i en nalle.

Naturligtvis blev den mjuka leksaken oumbärlig för flickan, men något hände som gjorde henne otröstlig: hennes pappa donerade den av misstag till en secondhand-butik, där någon omedelbart köpte den. Så fort han hade insett sitt misstag, inför sin dotters desperation, vädjade han och tillkännagav namnet på butiken, Goodwill i New Tazewell, Tennessee, USA.
Det var först när den lilla flickan bad om lov att få ta med sig nallen till förskolan som hennes pappa insåg sitt misstag, han skyndade sig direkt tillbaka till butiken för att få tillbaka kramdjuret. Men den hade tyvärr redan blivit såld.

"När pappan kom tillbaka och såg att den var såld, krossades hans hjärta. Tyvärr så vet inte vår personal om ett föremål har donerats av misstag eller om det har ett stort sentimentalt värde" säger Cindy Dodson, kommunikationschef för butiken. "Vi gör vårt bästa för att sprida budskapet att den lilla flickan vill få tillbaka sin nalle och vi önskar att historien får ett lyckligt slut.".

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Således lanserade de en stor kampanj på webben för sökandet efter det försvunna kramdjuret, ett försök att hitta köparen och be om att få köpa tillbaka flickans älskade nalle,

"Snälla, hjälp vår lokala givare som av misstag donerade en nalle som är väldigt viktig för hans familj, den såldes i vår butik innan han insåg sitt misstag... Vi vill gärna se dem tillsammans igen" stod det på Facebook.

"Det har varit fantastiskt att se kunder, inklusive våra stamkunder, fråga om nallebjörnen. Vi har en väldigt sammansvetsad gemenskap i vår butik, alla är vänliga och jag är säker på att budskapet kommer fram" säger Dodson. "Detta är ett landsbygdsområde där inte alla har tillgång till dator eller sociala medier, så vi uppskattar allas hjälp med att låta folk veta att den lilla flickan saknar sin mycket speciella nalle.".

Faderns annons var väldigt rörande: "Min lilla dotters mamma avled och hennes mormor gjorde nallen åt henne med min hustrus hjärtslag inspelade. Snälla, om du hittar den eller känner den som köpte nallen, kontakta oss så får du en belöning." 

Vi kan bara hoppas att nallen snart är tillbaka i sin rättmätige ägares lilla famn.

Advertisement