Han stoppas för rattfylleri och försöker byta plats med sin hund

av Titti Carlberg

24 Juni 2023

Han stoppas för rattfylleri och försöker byta plats med sin hund
Advertisement

När man hamnar i en tuff situation och man inser att man är i trubbel kan det hända att man bestämmer sig för att agera kreativt och kommer på avgjort bisarra lösningar.

Det är på det sättet vi kan sammanfatta episoden där en amerikansk bilist från Springfield, Colorado, "fångades" av polisen när han körde alkoholpåverkad. Mannen ville tydligen inte acceptera böter eller att bli gripen, så han försökte förlita sig på sin fyrbenta vän. Tyvärr så gick inte det så bra, men å andra sidan blev händelsen viral och lockade till sig många människors nyfikenhet och ironi: låt oss se vad som hände.

via BBC

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Polisen i Springfield berättade historien i ett inlägg som de delade på deras Facebook-sida. Föraren i fråga körde långt över hastighetsgränsen på en gata i staden när han blev stoppad av polisen. Poliserna insåg direkt att mannen inte var nykter, men de förväntade sig aldrig att han skulle försöka dölja det på ett minst sagt absurt sätt.

Faktum är att bilföraren försökte byta plats med sin hund. Mannen klev ur bilen från passagerarsidan, gick fram till poliserna och sa att det inte var han som hade kört. Poliserna hade sett förvånat på mannen och sedan stoppat honom när han gjorde ett försök att rymma.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Till slut kostade den märkliga iscensättningen för att bevisa sin oskuld honom dyrt: mannen fördes till sjukhuset för kontroll av hans hälsotillstånd, och greps sedan på olika anklagelser mot honom, uppenbarligen inklusive körning i ett tillstånd av berusning, fortkörning och motstånd mot en offentlig tjänsteman.

Kort sagt, det gick inte bra för honom och den stackars hunden som ovetandes skulle ha fått ta på sig skulden för det hans husse hade gjort, anförtroddes lyckligtvis till en av mannens bekanta medan mannen själv fick tillbringa en tid i fängelse.

Denna berättelse får oss, å ena sidan, reflektera över farorna med att köra bil alkoholpåverkad, och å andra sidan får den många människor att skratta, just på grund av det djärva "tricket" som föraren försökte genomföra.

Vad tycker du? Otroligt, eller hur?

Advertisement