Två frånskilda kvinnor flyttar ihop: ett val som gett enorma förmåner

av Titti Carlberg

27 Maj 2023

Två frånskilda kvinnor flyttar ihop: ett val som gett enorma förmåner
Advertisement

Det sägs att vänner alltid stöttar varandra, de kan förstå den andra personens svårigheter och kommer omedelbart till hjälp, ofta är det inte ens nödvändigt att prata, det brukar räcka med bara en blick för att förstå varandra. Detta är ett förhållande som oftast fortsätter även när man har blivit förälder, så pass att man i de fallen där man har problem med sin äkta man eller fru, som en skilsmässa eller separation, börjar undra om det inte skulle vara bättre att uppfostra sina barn tillsammans med sin bästa manliga eller kvinnliga vän.

Det var just det tvivel som de båda mammorna, vilka är huvudpersoner i vår artikel, mötte, som nu har lämnat alla tvivel bakom sig och bestämt sig för att flytta ihop.
Låt oss se vad det handlar om.

via Washington Post

Advertisement
Holly Harper/ Linkedin

Holly Harper/ Linkedin

Holly Harper och Herrin Hopper är två mammor som har känt varandra i många år, de är framför allt bästa vänner och båda är frånskilda. Efter att deras respektive äktenskap upphörde bestämde de sig för att flytta ihop så att de kunde dela ansvaret med att uppfostra barnen. Båda kvinnorna säger sig vara i ett platoniskt förhållande för att stödja varandra. Så de bestämde sig för att köpa en tvåvåningsvilla i Maryland (USA), för 835.000 dollar. Holly och hennes 10-åriga dotter bor på bottenplanet, medan Herrin och hennes 10-åriga son och 15-åriga dotter bor på övervåningen.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Bakre delen av deras hus har lämnats tomt för att skapa ett gemensamt utrymme. 

Ensamstående mödrars tendens att köpa hus tillsammans ökar mer och mer, eftersom de på så sätt får det lättare att ha råd med boendet, med tanke på att de delar alla utgifter lika och eftersom de känner att de har stöd i uppfostringen av barnen.

Teemu008/Wikimedia Commons - Not the actual photo

Teemu008/Wikimedia Commons - Not the actual photo

"Vi är övertygade om att det behövs skapas en by för ensamstående mammor - understryker båda kvinnorna - och detta är vad vi vill göra. Vi måste hjälpas åt att stötta varandra, vilket är vad vi vill göra, hjälpa varandra att uppfostra barnen. Vi vill skapa ett paradis för barn och mammor. När man skiljer sig får man många utgifter och barnen kan drabbas av psykiska konsekvenser, med detta lyckas vi undvika många problem.".

Vad tycker du?

Advertisement