En kvinna matar sin son med vegankost och han dör på grund av brist på näringsämnen

av Titti Carlberg

20 Maj 2023

En kvinna matar sin son med vegankost och han dör på grund av brist på näringsämnen
Advertisement

Ett barns död är en av de största tragedierna som kan inträffa, men det finns fall där omständigheterna gör händelsen ännu mer plågsam: när orsaken tillskrivs en förälder, är det verkligen helt otroligt. 
Att ge liv till ett barn innebär att bevara det till varje pris, ändå är nyheterna fulla av händelser där raka motsatsen beskrivs, som den händelse vi ska berätta om här.

En mamma som hängav sig åt en vegankost, matade inte sitt barn tillräckligt, vilket slutade med att barnet dog på grund av näringsbrist och mamman dömdes till ett livstidslångt fängelsestraff.

via New York Post

 FOX 4 Now/Youtube screenshot

FOX 4 Now/Youtube screenshot

Sheila O'Leary, en fyrtioårig amerikansk trebarnsmamma, befanns, år 2019, skyldig till sin son Ezras död på grund av undernäringsrelaterade orsaker.

Under tillväxt- och utvecklingsfasen är det viktigt för barn att följa en komplett diet som innehåller alla nödvändiga näringsämnen: bland dessa finns det proteiner som ansvarar för bildandet av enzymer, hormoner och vävnader. Trots att det finns vissa vegetabiliska produkter som innehåller detta kan det orsaka allvarliga problem att utesluta vissa livsmedel och avstå från ett tillskott.

Kvinnan som följde en vegandiet, bestämde sig för att tillämpa samma diet åt sina barn, tills den yngsta dog: endast 18 månader gammal vägde han bara 8 kg och matades uteslutande med modersmjölk, frukt och råa grönsaker.

Advertisement

Juryn i Cape Coral, Florida, fann henne skyldig till barnets död, som enligt dem skulle ha berott på komplikationer orsakade av undernäring, och dömde henne till livstids fängelse.
Enligt läkarna hade Ezra varit utan mat en hel vecka innan han avled. Föräldrarna hade omedelbart larmat  räddningstjänsten när de upptäckte att deras son inte andades.

Både Sheila och hennes man, Ryan Patrick, anklagades på sex punkter. De andra två barnen, 5 och 3 år gamla, var också drabbade av undernäring.
Chefen för statsåklagarens enhet för offer, Francine Donnorummo sa: "Hon fattade beslutet som tog pojkens liv. Det är en hänsynslös ignorering av människoliv.".

Advertisement