Dessa ultraljudsbilder på en graviditet har blivit virala eftersom de framkallar mardrömmar

av Titti Carlberg

10 Juni 2023

Dessa ultraljudsbilder på en graviditet har blivit virala eftersom de framkallar mardrömmar
Advertisement

Ett av de mest spännande ögonblick under en graviditet är när man kan lyssna på sitt barns hjärtslag och se det för första gången, om än genom oklara bilder som återges på en skärm: det första ultraljudet är utan tvekan en händelse full av blandade förnimmelser, vilket gör att man kan observera det växande livet i den framtida moderns mage.

Teknikutvecklingen gör det dock möjligt att göra dessa bilder mer detaljerande och när fostret utvecklas kan det ge oväntade överraskningar, till och med skrämma dem som ser på bilden.

via DailyMail

Advertisement
Pexels-Not the actual photo

Pexels-Not the actual photo

Det är inte sällsynt att man får se föräldrar publicera sina första fotografier av deras bebis på sociala medier, medan babyn fortfarande är ihopkrupen och omedveten inuti livmodern: vanligtvis väcker detta ömhet och känslosamma delningar.

MRI-undersökningar har istället blivit virala för deras förmåga att orsaka verkliga mardrömmar. Men vad är anledningen till det?

Magnetiska fält och radiovågor har visat ansikten med allt annat än änglalikt utseende och chockerat webbanvändarna.

Denna typ av undersökning begärs för att utvärdera eventuella avvikelser i fostrets hjärna, kropp eller ryggrad, enligt Children's Hospital i Philadelphia, och bilderna de återskapar kan verkligen skrämma dem som aldrig har sett dem förut. Faktum är att många har jämfört dessa foster med utomjordingar och små demoner, i hopp om att reproduktionerna inte är verkliga. Detta är anledningen till att många läkare avråder de framtida mödrarna att titta på bilderna.

"Jag var med om en MRT när jag var gravid i 8 1/2 månad och de vägrade låta mig se skanningen, nu förstår jag varför" skrev en person.

Advertisement

Efter publiceringen av bilderna av ett projekt som stöds av Harvard Medical School, genomfördes kontroller för att bekräfta deras sanning, vilket visade sig att de är absolut verkliga.

Twitter-användaren @ZiziFothSi skrev provocerande att "den verkliga anledningen till att de avråder från MRI under graviditeten är för att då skulle folk inse att de hyser mardrömslika demoner och då skulle de med rätta bli livrädda.".

Kort sagt, om en MRT är nödvändig under graviditeten är uppmaningen tydlig: om du vill fortsätta sova gott är det bättre att inte titta på bilderna utan vänta på att barnet föds för att se det för första gången.

Hur påverkar dessa bilder dig?

Advertisement