Killen tjänar hundratals dollar i månaden på att fylla i online-undersökningar: det fungerar så här

av Titti Carlberg

22 Maj 2023

Killen tjänar hundratals dollar i månaden på att fylla i online-undersökningar: det fungerar så här
Advertisement

Med åren blir ungdomar medvetna om att de vill skaffa sig mer självständighet, men framför allt att frigöra sig från sina föräldrar. Kort sagt att försöka skapa sig ett eget liv.
En av de grundläggande beståndsdelarna som skulle kunna gynna deras autonomi är att arbeta, eftersom det är nödvändigt för att kunna försörja sig.

Vår berättelses huvudperson har alltid velat tjäna lite pengar att lägga undan för att så snabbt som möjligt kunna uppå en viss självständighet. Av denna anledning bestämde han sig för att börja fylla i online-undersökningar som gjorde att han kunde tjäna hundratals dollar i månaden.
Låt oss se hur detta är möjligt. 

via Business Insider

Advertisement
Ben Thornbury/Facebook

Ben Thornbury/Facebook

Ben Thornbury, är en artonårig grabb från Wiltshire, England som har lyckats spara en stor summa pengar genom att fylla i frågeformulär online

Han var bara 13 år gammal när han första gången hörde talas om hur man kunde tjäna pengar på att fylla i enkäter. Till en början trodde han dock att det var en bluff, men kände sig fascinerad och bestämde sig för att forska i saken, eftersom han tyckte att det kunde vara ett utmärkt sätt för honom att tjäna lite extra.

"När jag började blev mina föräldrar oroliga, de trodde att det var lätt för en 13-årig grabb att bli lurad. Men på den tiden lyckades jag, trots min låga ålder, att få ihop en bra summa. Jag tjänade lite mer än 120 dollar i månaden, vilket var mycket för mig, mest för att det egentligen inte är ett riktigt yrke. Jag satt bara hemma och kryssade i rutor."

Det verkliga genombrottet kom dock när han var 16 år gammal, eftersom de flesta sajter kräver en viss ålder för att registrera sig. Sedan dess har han nått summor som ligger mellan 200 till 300 dollar i månaden.

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

"Det hela var väldigt enkelt, jag googlade på de bästa sajterna och började prenumerera på de högst rankade och bäst recenserade. Mina favoritundersökningar är de som handlar om husgeråd, livsmedel och spel. Det kan finnas frågor om vad man föredrar att äta till frukost, eller frågor om hur man skulle kunna förbättra ett spel eller grafiken i en app. Jag får ofta frågan om jag tycker att frågorna är tråkiga, men jag är genuint intresserad av vad jag svarar på. Vissa frågeformulär låter dig också se produkter som ännu inte har släppts ut på marknaden, vilket jag tycker är väldigt bra. Men den mest intressanta aspekten är dock att jag kan göra det här jobbet när jag har ledig tid: hemma, på bussen när jag åker till universitet och det händer att jag även gör det under lektionerna.".

Vad tycker du?

Advertisement