"Min dotter är besatt av en docka som ser demonisk ut, de andra barnen är livrädda för den"

av Titti Carlberg

01 Oktober 2022

"Min dotter är besatt av en docka som ser demonisk ut, de andra barnen är livrädda för den"
Advertisement

Varje litet barn har en favoritleksak och vanligtvis älskar tjejer att spendera sin tid tillsammans med dockor, de kammar dem, klär upp dem och experimenterar mamma med dem på ett lekfullt sätt.
Flickan som vi ska berätta om är inget undantag, förutom det faktum att hon har förvånat hela webben på grund av utseendet på hennes favoritdocka: inga långa flätor eller ett rart oskyldigt leende, utan ett ansikte som definitivt inte drar till sig uppmärksamhet från andra barn, och inte heller från vuxna, för att vara söt...

via Metro

Advertisement

Brittany, mamma till 3-åriga Briar, delade med sig av den förvåning hon kände över dotterns val av docka. "Min lilla flicka är besatt av en docka som ser så demonisk ut att den får andra barn att gråta av rädsla." Dockans namn är Creepy Chloe, ett namn som speglar dess bisarra estetik: ögonen är röda och lysande, för att inte nämna dess läskiga skratt som skrämmer alla som hör det. Men hennes lilla flicka avgudar dockan och har den med sig överallt.

"Men däremot gråter min andra dotter, åttaåriga Belle, eftersom hon är livrädd för den" säger Brittany. "Min man var tvungen att distrahera henne medan jag köpte dockan till Briar, eftersom hon var så rädd för den." Briar döpte dockan till Chloe, först senare lades adjektivet Creepy till som, om man ska gå efter dess utseende, passar perfekt.

Advertisement

"Jag publicerade bilder på Briar med sin docka på Facebook och mitt inlägg blev väldigt populärt" berättar mamman, "det var inte någon som inte trodde på att hon inte är rädd för dockan. Briar behandlar Chloe som en normal docka, hon klär den i prinsesskläder och skjuter den i dockvagnen när vi är ute och handlar." Människorna som de möter iakttar dockan med en förvånad blick och håller sig på avstånd från den: "En del människor stannar och stirrar på oss, andra barn håller sig på avstånd från dockan. Jag känner att jag måste stanna och förklara för dem varför vi har den här dockan, men om sanningen ska fram så är jag lika undrande över det som alla andra."

Brittany har Briar och Chloe som huvudpersoner på sitt Instagram-konto, vilket gör dem till två webbstjärnor. "Även om jag inte är ett fan till Chloe betyder det inte att jag inte kan respektera Briars val att älska dockan. Och detta är sättet hon visar det på!

Advertisement